Aksaray Belediyesi karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

Aksaray Belediyesi karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

Aksaray Belediyesi karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı uyardı

 

 

Toplum sağlığını korumak adına birçok çalışma gerçekleştiren Aksaray Belediyesi, soba ve şofben zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

 

Kış mevsiminde sıklıkla karşılaşılan soba ve şofben zehirlenmelerinin en aza indirilmesi için yapılacak çalışmalar İl Hıfzısıhha kararları içerisinde değerlendirildi.

 

İl Hıfzısıhha toplantısında alınan kararlarla İl Sağlık Müdürlüğü ve yerel yönetimler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli çalışması yaparak toplumun bilinçlendirilmesi üzerinde duruldu. Ayrıca yerel yönetimlerin baca temizliği konusunda denetim yapması kararı alındı. Yapılacak denetimlerle soba ve şofbenden kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerinin en aza indirilmesi planlanıyor.

 

Aksaray Belediyesi yetkilileri kış mevsimi sebebi ile soba kullanımının arttığını belirtti.  Yetkililer; sobadan kaynaklı bina ve konut yangınlarının,  karbonmonoksit zehirlenmelerinin ve baca tutuşmalarının önüne geçmek için yılda en az bir kez baca temizliği yaptırılması yönündeki uyarılarını yineledi.

 

 



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri