Aksaray Belediyesi kuşlar için ağaçlara elma astı

Aksaray Belediyesi kuşlar için ağaçlara elma astı

Aksaray Belediyesi kuşlar için ağaçlara elma astı

 

Aksaray Belediyesi zorlu kış günlerinde doğada yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için ağaçlara elma astı.

Tüm yurtta olduğu gibi Aksaray’da da yoğun kar yağışı ve sonrasında yaşanan soğuk hava nedeniyle, doğadaki canlılar yiyecek bulmakta zorlandı. Kar yağışının hemen ardından başlayan karla mücadele çalışmaları devam ederken Aksaray Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de boş durmadı. Veteriner Müdürlüğüne bağlı ekipler, bir yandan karla mücadeleye destek verirken diğer yandan da doğada yiyecek bulmakta sıkıntı yaşayan sokak hayvanlarını unutmadı ve doğaya yem ve mama bıraktı.

 

Özellikle kar yağışının etkisi devam ettirdiği süre boyunca mama kaplarına sürekli yem ve mama takviyesi yapan ekipler, yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için şehrin muhtelif park ve açık alanlarında bulunan ağaçlara yüzlerce renkli elma astı. Kuşların beslenmelerine yardımcı oldu.

 

Daha önce sahipsiz sokak hayvanları için birçok başarılı farkındalık çalışlarına imza atan Aksaray Belediyesi, kuşlar beslenmesi için ağaç dallarına elma asması takdirle karşılandı.

 

Aksaray Veteriner İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada çetin kış şartlarında yaban hayatındaki hayvanların beslenme güçlüğü çektiğini ve herkesin bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

 



Anahtar Kelimeler: Aksaray Belediyesi kuşlar ağaçlara
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri