Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi örnek projeler arasında yer aldı

Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi örnek projeler arasında yer aldı

Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi örnek projeler arasında yer aldı

AKSARAY BELEDİYESİ ATIK TOPLAMA AYIRMA TESİSİ ERASMUS EĞİTİM PROGRAMINDA ÖRNEK PROJELER ARASINDA YER ALDI

Atatürk Anadolu Lisesi ile İspanya Geneto Enstitüsü arasında ‘Karbon Ayak İzi’ temalı Erasmus+ Okul Eğitiminde İşbirliği için Aksaray’a gelen misafir eğitimciler, çevre konulu projeleri yürütmek için Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi’ni (TAT) ziyaret etti.  

 

 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sürdürülebilir kalkınma ilkeleri ve sıfır atık yönetim eylem planı çerçevesinde projelendirdiği Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi, uluslararası çevre konulu eğitim çalışmalarında örnek olmaya devam ediyor.  

Toplama Ayırma Tesisi aracılığı ile geri dönüşümü mümkün olan atıkların ayrıştırma işlemi sonrasında tekrar ekonomiye kazandırılması, inovatif yöntemler kullanılarak en iyi uygulamalar arasında gösteriliyor.  

Avrupa Birliği tarafından desteklenen Erasmus+’un eğitim programları arasında yer alan sera gazı ve karbon salınımı konulu projeleri yürütmek üzere Aksaray’a gelen İspanya Geneto Enstitüsü eğitmenleri, Atatürk Anadolu Lisesi idarecileri ve öğretmenleri ile birlikte Aksaray Belediyesi Toplama ve Ayırma Tesisi’nde ziyaret etti.

 

 

‘Karbon Ayak İzi’ adlı projede yer alan eğitimciler, Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinesinde Toplama Ayırma Tesisinde uygulanan ayrıştırma ve geri dönüşüm süreci hakkında bilgi aldı.

Uluslararası çevre koruma protokolünde sera gazının çevresel etkilerini azaltmaya yönelik önlemler alındığını ve Aksaray’da Toplama Ayırma Tesisi aracılıyla garbon gazı salınımının minimum düzeye indirilmesinin hedeflendiği rapor edildi.  

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından proje çalışması yürüten eğitimcilere; atık toplama, ayrıştırma, işleme ve geri dönüşüm aşamaları hakkında bilgi verildi.

İspanya Geneto Enstitüsü yöneticileri, atıkların ekonomiye kazandırılmasına olanak sağlayan Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi’nin çevresel faktörleri minimize ettiğini gerekçe göstererek Toplama ve Ayırma Tesisi’nin örnek projeler arasında yer aldığını belirttiler.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri