Aksaray Belediyesi ücretsiz maske dağıtıyor

Aksaray Belediyesi ücretsiz maske dağıtıyor

 

Aksaray Belediyesi, Korona virüs salgınına karşı belediye hizmet binalarında, otobüs duraklarında, toplu taşıma aracı kullanan vatandaşlara, pazarcılara, pazara alışverişe gelen vatandaşlara, esnaflara ve araç sürücülerine ücretsiz olarak maske dağıtıyor.

Aksaray Belediyesi, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu bulunduğu tüm alanlarda maske zorunluluğu getirilmesi üzerine harekete geçti. Sabahın ilk saatlerinden itibaren şehir genelinde insanların toplu olarak bulunduğu otobüs duraklarında, toplu taşıma aracını kullanan vatandaşlara, semt pazarlarındaki esnaflara ve alış veriş yapan vatandaşlara ve şehir içi trafiğindeki araç sürücülerine maske dağıtıldı. Zabıta ekipleri, vatandaşları ve esnafları maskesiz dışarı çıkmamaları konusunda da bilgilendirdi. Semt Pazarlarında hijyeni her zaman önem veren Aksaray Belediyesi Pazar giriş ve çıkışlarına sıvı dezenfektan aparatları yerleştirildi. 

Aksaray Belediyesi hizmet binalarında önleyici tedbirler aldı. İlk olarak belediye personeline maske dağıtılırken belediye işlem yapmak için gelenlere de ücretsiz olarak maske dağıtıldı.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, insanların toplu bulunduğu tüm alanlarda düzenli olarak maske dağıtımının süreceğini işaret etti. Maske dağıtarak insanlar arasında farkındalığın daha geniş kitleye ulaşmasının amaçlandığını söyleyen Başkan Dinçer, “Vatandaşlarımızdan isteğimiz, kendisi ve ailelerin sağlığı için kurallara uymaları, topluma açık alanlarda ve pazar yerlerinde maskelerini mutlaka takmalarıdır" dedi.



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri