Aksaray Bilim Teknik Koleji ilk mezunlarını verdi

Aksaray Bilim Teknik Koleji ilk mezunlarını verdi

 Aksaray Organize Sanayi Bölgesinde mesleki eğitim öğretim hizmeti veren Özel Aksaray Bilim Teknik Koleji 2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk mezunlarını verdi. 

    2017 yılında Aksaray Organize Sanayi bölgesine nitelikli eleman, teknisyen ve üniversitelerin ilgili alanlarına mühendis yetiştirme amacıyla eğitim öğretim hizmetine başlayan Aksaray Bilim Teknik Koleji  2019-2020 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte ilk mezunlarını vermiş oldu. 

    Okul Müdürü Hakkı Öztürker ; “Yaşadığımız Koronavirüs pandemi nedeniyle 16 Mart tarihi itibariyle uzaktan eğitime geçtik ve süreç içinde özellikle mezun olacak olan öğrencilerimizi Yüksek öğretim kurumları sınavına hazırlamaya çalıştık. Ayrıca okul olarak işletmelerde beceri eğitimi alan öğrencilerimizin durumlarını değerlendirerek staj yaptıkları alanda iş hayatına atılmalarını sağladık. Okullarımız 19 Haziran itibariyle yaz tatiline girdiği gün itibariyle Lise diplomalarını, İşyeri açma belgelerini, Yurtdışında geçerlilik sağlayan Europass Sertifika ekini ve kendi işini kurmayı düşünen öğrencilerimizin KOSGEP tarafından desteklenmesi için almış oldukları sertifikaları hazırladık ve öğrencilerimize teslim ettik. Üzülerek söylemeliyim ki korona pandemisi nedeniyle birçok çalışan vatandaşımızın, işletmelerimizin ekonomik sıkıntılar yaşadığı bu dönemde şuan kısa sürede mezun olan 74 öğrencimizin 18’ini organize sanayi bölgesinde firmalarda iş hayatına yerleştirmek mutluluk verici. Bunun yanı sıra kendi alanları dışında da çalışmaya başlayan öğrencilerimizi de görmekteyiz. Şuan toplamda 35 öğrencimizin iş yaşantısına başlamış olduğunu bilmek bize güç katıyor. Ayrıca YKS Yükseköğretim kurumları sınav sonuçları ile birlikte üniversitelerin ilgili alanlarına göndereceğimiz öğrencilerimiz ile birlikte okul olarak görevlerimizi ve sorumluluklarımızı yerine getirmiş olacağız.  Sorumluluk sahibi, Ahlaken dürüstlüğü kendine görev edinmiş, girişimci ruhlu öğrenciler yetiştirmek hem okulumuz hem de toplum olarak en büyük görevimiz. ”  

    “2020-2021 Eğitim öğretim yılı kayıtlarımız devam ediyor. Yeni eğitim öğretim yılında aramıza katılacak öğrencilerimize de “1000 TL” eğitim bursu vereceğiz. Her geçen gün kalite politikamızı artırarak devam etmeye çalışıyoruz. Kayıt sürecimizde atölyelerimizi yenileme çalışmalarımız da devam etmekte. Robotik ve yazılım konusunda yeni atölyemizi güçlendirmek için çalışmalarımız sürüyor. Yeni eğitim öğretim yılında aramıza katılacak öğrencilerimizi bilgi almak için kayıt ofisimize davet ediyor , okullarımızın bir an önce açılmasını heyecan ile bekliyoruz.”

    “Mezun olan öğrencilerimizi tekrar tebrik ediyor ve hayatları boyunca yolları bahtları açık olsun, şans hep yüzlerine gülsün.”  diyerek sözlerine son verdi.


 

   



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri