Aksaray Doğu Türkistan İçin Tek Yürek Olacak

Aksaray Doğu Türkistan İçin Tek Yürek Olacak

Aksaray Doğu Türkistan için tek yürek olacak

Aksaray ilinde Yeşil Doğa Derneği tarafından yapılan Doğu Türkistan Zulmüne tepki yürüyüşü çağrısına birçok kurum ve kuruluşlardan destek açıklaması geldi.

Aksaray Belediye Başkanının yapılacak mevlid Şerif ve yürüyüşte her türlü katkıya ev sahipliği ve destek açıklamasının ardından, Öğretmen sendikaları Eğitim Bir Sen başkanı Murat Günaydın ve Türk Eğitim Sen başkanı Ali Toprak birlikte yaptıkları açıklamayla cuma günü birlik gününde ulucamide  buluşacağız diyerek zulme sessiz kalmayacağız dediler. Kırımlılar Derneği Başkanı Ahmet Kırımlı soydaşlarımız orada 68 yıldır zulum görüyorlar biz acılarını paylaşmaya çağırıyoruz dedi, Aksaray Beşiktaşlılar Derneği başkanı Melih Altınsoy, Aksaray Üniversitesi Yaratıcı ve sosyal  Topluluk lideri Yunus tok meydanda olacağız ve sesimizi zalimler duyacak dedi. ASÜ Mimarlık ve tasarım topluluğu, ASÜ Fenerbahçeliler topluluğu, Ultra aslan topluluğu gençleri meydan o gün bizim olacak diyerek destek verecekler.

Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar odalar birliği tüm odalarımız Ulu camideyiz dediler. Aksaray Ticaret Borsası, destek verecek Aksaray Ticaret Odası, Aksaray Muhtarlar Derneği, meydandayız dediler.

Cuma namazı öncesinde Aksaray Müftülüğünün desteğiyle ulucami de Doğu Türkistanlılar için Mevlid Şerif okutulacak  ardından Yapılacak mitingde basın açıklamasının ardından Kortej halinde Somuncu Baba külliyesine gidilerek dua edilecek en önde Aksaray Üniversitesi Genç Motorsiklet gurubu en az 5 motorsiklet ile başı çekecek Aksaray Motorsiklet gurubu Amog üyelerine  çağrıda bulundu, peşinden Ali Eren Öztürk 10 servis minübüsüyle korteje katılacak, Minübüscüler Odası 4 midübüsle katılacak Şehirlerarası otobüs firmalarının katılımı beklenirken  birçok dernek başkanının ne yapabiliriz açıklaması etkinlik için tek yürek olacağını gösteriyor.

Aksaray Valiliği miting için üst düzey tedbir aldığı Etkinliğin Partiler üstü olacağı ancak tüm parti teşkilatlarının yer alacağı Aksaray gösterisi olması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: Aksaray Türkistan Yürek Olacak
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri