Aksaray Hamidiye Kırım Türkleri Derneği'nden Rusya Tepkisi

Aksaray Hamidiye Kırım Türkleri Derneği

Aksaray Hamidiye Kırım Türkleri Derneği'nden Rusya Tepkisi


Aksaray Hamidiye Kırım Türkleri Dernek Başkanı Rıdvan Çağlayan , Kırım'ın işgal yıldönümü ve Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı saldırıyı protesto eden bir basın bildirisi yayımladı.

Dernek başkanı Çağlayan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,"Dünya birkaç gün önce savaş ve işgalle uyandı. Aslında bu işgalin ayak sesleri 2014 yılı 27 şubatında Kırım'ın işgali ile duyulmuştu. O günden beri Kırım Türkleri, vakıfları ve dernekleri olarak bütün haykırışlarımıza kulak tıkayan putin rusyası ve diğer dünya devletleri bu işgalin sorumlularıdır.

Yüz yıllardır dünyanın en doymak bilmeyen, en yayılmacı, en saldırgan ve en emperyalist politikalarını güden rusya çağımızda katil putin eliyle bir ülkenin toprak bütünlüğüne tasallut etti ve bütün dünyanın gözüne baka baka işgale başladı. Maalesef dünyanın diğer

güç odakları ise sırtını döndü. Dili, dini, ırkı ne olursa olsun savaş en çokta sivilleri ve çocukları vurur, ayni zamanda dostumuz Ukrayna'da milyonlarca müslüman ve soydaşımızın yaşadığınıda akıllardan çıkarmamak gerekir.

Dünya üzerinde yaşayan Tüm Kırım Türkleri gibi, derneğimizde Kırımın işgalinede Ukraynanın işgalinede tüm benliği ile karşıdır..

Tüm dünya Katil putine dur demekle mükelleftir. yoksa avrupanın göbeğinde kendi başkentlerinde bombalar patladığında çok geç kalmış olacaklardır. Ve yine 2014 de kırımını işgalinde uyardığımız gibi yine uyarıyoruzki putin bugün durdurulmazsa bu yayılmacı politikasına hız kesmeden devam edecektir.

Ukraynalılara ve orada yaşayan soydaşlarımıza insani yardım yapılması konusunda devletimize ve milletimize olan güvenimiz tam olmakla birlikte, milletimizi insani yardımlar konusunda yardıma, sahada ve sosyal medyada tepki göstermeye veya protestolara katılmaya veya en azından mazlumlara dua etmeye davet ediyor. Hiçbir ferdin vatanından, yurdundan edilmediği barış dolu bir dünya diliyoruz."dedi.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri