Aksaray Hayra Doğru Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2 yılda 2 bin 800 kişiye yardımda bulundu

Aksaray Hayra Doğru Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2 yılda 2 bin 800 kişiye yardımda bulundu

Aksaray Hayra Doğru Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurulduğu yaklaşık 2 yılda 2 bin 800 kişiye ulaşarak yardımlarda bulundu.


Üç yıl önce birkaç gönüllü ile başlayan yardımlaşma hareketi 2020 yılında dernekleşerek 1 yıldan kısa sürede 2021 yılı başı ile toplamda 389 Bin TL yardım yaptı. Yardım dernekleri arasında öne çıkan Aksaray Hayra Doğru Derneği 2020 yılında yılsonuna kadar, eğitime 21 Bin 300 TL, sağlığa 189 Bin 500 TL, nakdi ve gıda yardımı olarak 126 Bin 650 TL ve muhtelif yardımlara 52 Bin 160 TL bağış yaptı. Kurulduğu ilk yılda Toplamda 389 Bin 610 TL yardım yaptı. 2021 yılı gün itibariyle yapılan yardım 1 Milyon TL’yi aştı.


Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Hayra Doğru Derneği Başkanı Uğur Abay; “Üç yıl önce kimsesizlerin kimsesi olmak için gönüllü arkadaşlarla ihtiyaçlılara yardım etmek için toplanandık. Bugün Aksaray’da ismi duyulmuş bir dernek olduk. İnsanlarımıza Aksaray’ımıza sahip çıktığımız bu yolda bu kadar büyüyeceğimizi düşünmüyordum. Ama insanlara yardım ettikçe bu yolda başka gönüllülerimiz, bağışçılarımız ailemize katıldı ve dernekleşerek bu yardım faaliyetini daha nizamlı yapmaya karar verdik. Ailelere gıda, giyecek, sağlık okul ihtiyacı, maddi yardımlar, odun kömür yardımı yaparak 2800 kişiye 8 Binden fazla yardım ulaştırdık. 
Amacımız gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit etmek ve ihtiyaçlarını karşılayarak düze çıkmasını sağlamak. Bunun içinde Sosyal Yardım ile organize çalışarak fırsatçıları tespit ediyoruz ve gerçek ihtiyaç sahiplerini belirliyoruz. Bunu yaparken de şeffaf olmak istiyoruz. Bunun için yeni bir sistem oluşturarak diğer yardım kuruluşların ve ilgili kurumların izleyeceği yeni sistem oluşturduk. 1 aylık test süresi sonucunda diğer yardım dernekleri de bu sisteme ulaşarak daha uyumlu bir çalışma yapma olanağı sağlayacak” dedi.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri