Aksaray Hayvan Pazarı yeniden açılıyor

Aksaray Hayvan Pazarı yeniden açılıyor

Aksaray Hayvan Pazarı yeniden açılıyor

İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yardımcısı Sayın Dr.Mehmet TANIŞIR Başkanlığında olağanüstü toplanarak aşağıdaki kararları almıştır.

Dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Koronavirüs tedbirleri ile ilgili Hıfzıssıhha Kurul Kararlarına ek olarak;

İçişleri Bakanlığı’nın 02.03.2021 tarih ve 3514 sayılı Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler konulu Genelgesinde; Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Kasım ayı sonundan itibaren uygulanmakta olan ilave tedbirlerle birlikte salgının seyrinde (vaka ve hasta sayılarında) ülke genelinde ciddi bir düşüş yaşanmış olmakla birlikte bazı illerimizde halen istenilen seviyelere kadar gelinemediği belirtilmiştir.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin önceki toplantısında, hâlihazırda uygulanmakta olan tedbir ve kuralların, belirlenen kriterlere göre salgının il bazlı seyri göz önünde bulundurularak 1 Mart sonrası süreçte kademeli olarak esnetilebileceği kararlaştırılmış ve vatandaşlarımıza duyurulmuştur.1 Mart 2021 günü Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Kabine’de ise; yeni kontrollü normalleşme sürecine dair temel usul ve esaslar, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak belirlenmiştir. Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar çerçevesinde; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilen kriterlere göre iller 4 ayrı risk grubuna (düşük, orta, yüksek, çok yüksek) ayrılarak salgınla mücadeledeki tedbir seviyeleri risk gruplarına göre belirlenmiştir. Yeni bir karar alınıncaya kadar ise İlimiz Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller arasında değerlendirilmiştir.

Bu kapsamda Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 04.03.2021 tarih ve 702664 sayılı yazısında ilimiz Aratol Bahçeli Mah. 157/Ahmet Davutoğlu Bulvarı 5.Blok No:184/1 adresinde bulunan Aksaray Hayvan Pazarının 2 (iki) hafta süre ile (09 Mart 2021 ve 16 Mart 2021 tarihlerinde) kapatılması talebine ilişkin olarak 04.03.2021 tarih ve 2021/17 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı alınmıştı.

Ancak İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün 10.03.2021 tarih ve 758939 sayılı yazısında; 04.03.2021 tarih ve 2021/17 sayılı İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı gereğince kapatılan Aksaray Hayvan Pazarının, Hayvan Pazarı girişlerinde görevliler tarafından HES kodu kontrollerinin yapılması, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması şartı ile 16 Mart 2021 Salı gününden itibaren açılmasını talep edilmektedir.

İlimiz Aratol Bahçeli Mah. 157/Ahmet Davutoğlu Bulv. 5.Blok No:184/1 adresinde bulunan Aksaray Hayvan Pazarının, girişlerinde görevliler tarafından HES kodu kontrollerinin yapılması, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması şartı ile 16 Mart 2021 Salı gününden itibaren açılmasına,

İlgili Kurumlarca yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

Oy birliğiyle karar verilmiştir.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri