Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki kazalarda yüzde 11 azalış

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki kazalarda yüzde 11 azalış

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki kazalarda yüzde 11 azalış


 

Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında her yıl binlerce insanımız hayatını kaybetmekte, on binlercesi de yaralanmaktadır. Trafik kazaları sonucu yok olan ve parçalanan aileler, yetişmiş insan kaybı ve hayatının geri kalan kısmını engelli olarak geçirmek zorunda kalanlar, olayın korkunç sosyal boyutunu ortaya koymaktadır. Ayrıca yaralıların tedavi süreçleri ve maliyetleri ile kazalarda oluşan maddi hasar miktarı ülke ekonomisini olumsuz yönde etkilemektedir.  

 


 

Bu kapsamda, Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca trafik kazalarının en aza indirilmesi, sürücülerinin ve yol kullanıcılarının trafik kurallarına uyma düzeylerinin daha üst seviyeye çıkarılması amacıyla denetim, eğitim ve farkındalık faaliyetlerine devam ediliyor.

 


 

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde 01 Ocak- 30 Haziran 2023 tarihleri arasında meydan gelen trafik kaza sayıları, 01 Ocak-30 Haziran 2022 tarihleri arasında meydana gelen kazalara göre % (11) azalış gösterdi.
 

Trafik kazalarının azalmasında vatandaşımızın trafik ve yol güvenliğine dair tüm yükümlülükleri bilmesi ve ona göre davranması etken oldu.
 

 

Ayrıca, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarması tarafından havadan ve karadan icra edilen denetimler, sürücülere ve vatandaşlara verilen trafik ve yol güvenliği eğitimleri ile trafik konusunda icra edilen bilgilendirme ve farkındalık faaliyetleri kazaların azalmasında etkili oldu.
 

İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada,"Bu kapsamda, trafik kazalarında yakalanan azalış ivmesinde en büyük etkene sahip olan vatandaşımıza teşekkür eder, önümüzdeki dönemde de trafik kazalarındaki azalış ivmesinin devam ettirilmesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini temenni ederiz.
 

Trafik bilincini ileri seviyeye getirmek amacıyla denetim, eğitim ve farkındalık faaliyetlerine aralıksız devam edilecektir."ifadelerine yer verildi.

 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri