Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü Uluslararası Projelerine Devam Ediyor 

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü Uluslararası Projelerine Devam Ediyor 

 

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından desteklenen, Erasmus+ programı kapsamında kabul edilen "Hepimiz Birimiz İçin!" isimli Okul Eğitimi Personel Eğitimi projesi kapsamında yurtdışı kurs faaliyetleri için  Proje konsorsiyum üyesi 12 okuldan toplam 24 katılımcının projede yer alması öngörülerek elemeler yapılmıştı. 


Bahsi geçen hareketlilikler dahilinde ilk eğitim 6 öğretmenin katılımıyla 15 - 21 Aralık tarihlerinde Finlandiya’nın Helsinki şehrinde gerçekleştirildi. Katılımcılar proje konusu olan “Tek ebeveynli öğrenciler için rehberlik uygulamaları” hakkında eğitim alarak yeni yaklaşımlara ilişkin tecrübe sahibi olarak Aksaray’a döndüler
Katılımcıların yurt dışı eğitim sürecine ilişkin izleme ve değerlendirme faaliyetlerine katılmak üzere Finlandiya’da bulunan Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hacı Ömer KARTAL; projeyle ilgili olarak ‘’Eğitim alanında dünyada hakim olan gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Bu bağlamda, Avrupa Birliği projeleri kapsamında 24 öğretmenimizin katılımcı olarak yer aldığı ve dört Avrupa Birliği ülkesinde beşer günlük eğitimlerin gerçekleştirileceği projemizin ilk hareketliliğini Finlandiya’ya gerçekleştirdik. Hareketlilik kapsamında özellikle Finlandiya eğitim sistemini yerinde inceleme fırsatı bularak Finlandiya’da yürürlükte olan eğitim uygulamaları ve eğitim kurumlarının işleyişi noktasında bilgi sahibi olduk.” şeklinde görüşlerini ifade etti. 


Helsinki kurs faaliyetinin ardından Porvo şehrinde gerçekleştirilen temel eğitim kurumları ziyaretinde, Porvo Şehri eğitim yöneticileri ile önümüzdeki dönem Erasmus+ projelerine ilişkin olarak da işbirliği anlaşmasına imza atıldı. 
Projenin ikinci hareketliliği 26 Ocak – 1 Şubat tarihlerinde 6 öğretmenin katılımıyla Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleştirilecek. (bağımsız medya)



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri