Aksaray otogarında koronavirüs tatili yoğunluğu

Aksaray otogarında koronavirüs tatili yoğunluğu

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan toplantıda, yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirler ele alındı.

Gerçekleştirilen toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, koronavirüse karşı alınan önlemleri açıkladı.

Kalın yaptığı açıklamada,"

İlk, orta ve lise okulları 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil ilan edilecek. Daha sonra 23 mart itibarıyla da uzaktan eğitimle öğrencilerimizin eğitimine devam etmeleri sağlanacak.Üniversitelerimizle ilgili yine 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta tatil edilecektir."açıklamasının hemen ardından Aksaray otogarında ve merkezdeki bilet satış noktalarında uzun uzun bilet kuyrukları oluştu.

Tatil haberini duyan üniversite öğrenciler vakit kaybetmeden memleketlerine gitmek için adeta otogara ve bilet satış noktalarına çıkarma yaptılar.

Üniversite öğrencilerinin yoğun talebi karşısında hazırlıksız yakalanan  otobüs firmaları bilet yetiştirmekte güçlük çekerken,yoğunluktan dolayı acil olarak ek seferler düzenledi.Firma sahipleri yaptıkları açıklamada,"Üniversitelerin 3 hafta önlem amaçlı tatil edileceğini beklemiyorduk.Tatil haberinin ardından Bir anda böyle bir yoğunluk beklemiyirduk.Öğrenciler bilet almak için hücum ettiler. Şuan Türkiye’nin dört bir yanına bilet kesiyoruz.Acil olarak ek seferler düzenliyoruz. Bu yoğunluk birkaç gün daha devam eder” dedi.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri