Aksaray pilot bölge belirlendi!Küçük aile işletmelerine yem desteği verilecek

Aksaray pilot bölge belirlendi!Küçük aile işletmelerine yem desteği verilecek

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli,"Kaliteli süt üretiminin teşvik edilmesi için bu yıl, öncelikle pilot olarak belirlediğimiz Aksaray, Burdur ve Çanakkale illerimizi, 2 yıl sonra ise tüm illerimizi “sınıflandırılan çiğ süt desteklemesi” kapsamına alarak, sütümüzün kalitesine göre ilave destek primi ödeyeceğiz.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, koronavirüs sürecinde süt üreticisi ve besicileri korumak amacıyla, bu yıl küçük aile işletmelerine yem desteği verileceğini açıkladı.

Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada;

"Kaliteli süt üretiminin teşvik edilmesi için 2020 yılında, öncelikle pilot olarak belirlediğimiz Aksaray, Burdur ve Çanakkale illerimizi, 2 yıl sonra ise tüm illerimizi 'sınıflandırılan çiğ süt desteklemesi' Kapsamına alarak, sütümüzün kalitesine göre ilave destek primi ödeyeceğiz.

Salgın sürecinde, süt üreticisi ve besicimizi korumak amacıyla, bu yıl küçük aile işletmelerine yem desteği vereceğiz. 20 başa kadar sağmal dişi sığırı olan işletmelere hayvan başına 65 lira, 20 başa kadar besilik erkek sığırı olan işletmelere hayvan başına 65 lira, 50 başa kadar anaç koyun keçisi olan işletmelere hayvan başına 6,5 lira yem desteği vereceğiz."



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri