Aksaray Tekrar Vilayet Oluşunun 32. Yılında

Aksaray Tekrar Vilayet Oluşunun 32. Yılında

Aksaray tekrar Vilayet Oluşunun 32. Yılında

 32 yıl önce 15 Haziran 1989 günü akşama doğru Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen 3578 sayılı kanunla 1933-89 arasında yeryüzünden 56 yıl boyunca yokmuş gibi silinen Aksaray 2. ilçelik esaretinde kurtularak il oldu. 

 *Tarihin tekerrür etmemesinin yegane çaresi 1845-1920,1933-89 yılları arasındaki toplam olarak 131 yıl süren iki ilçelik esaretinin sebeplerinin ortadan kaldırılması ve ihtiyacımız olan tüm hizmetlerin yeri ve zamanında alınmasında! 

  32 yıl önce 15 Haziran 1989 günü TBMM’sinde akşama doğru kabul edilen 3578 sayılı kanunun 2. Maddesiyle Karaman, Kırıkkale ve Bayburt’la birlikte il olan Aksaray 56 yıl süren 2. İlçelik esaretinden kurtularak günümüzdeki bölgemizin yıldızı olmanın ilk adımını attı.!!! 

TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİ İÇİN ÖNCELİKLE 2 İLÇELİK ESARETİNİN SEBEPLERİNİN ORTADAN KALDIRILMASIYLA HAKKIMIZ OLAN HİZMETLERİN VEKİLLERLE YETKİLİLERİN SAMİMİ TAKİBİNDE! 

   Başta ilimizin iktidar Milletvekilleri ve il teşkilatı ve muhalefet partilerinin Milletvekilleriyle teşkilatları olmak üzere Meslek Odaları ve STK’larla medya mensuplarına seslenen hemşerilerimiz elinde iğne ucu kadarda olsa imkan olup ta bunu tarihin bizim için tekerrür etmemesi için medeni ve yasal çerçevede cürümleri kadar yer yakarak kullanmayanlar olursa muhtemel olumsuzluklardan kesinlikle sorumlu olacaklarını bilmelerini istediler.!!! 

  Aksaray’ın 1845-1920 ve 1933-89 yılları arasında toplam olarak 131 yıl süren ve adeta yer yüzünde yokmuşçasına silinmesine sebep olan iki ilçelik esaretinin ana sebebin Demir yolları  hatları dışında kalınması olduğunu belirten hemşerilerimiz sırasıyla çağrıda bulundukları iktidar Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Cumhur ittifak içindeki MHP milletvekili Ramazan Kaşlı  ve muhalefetten İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ve  iktidar partileriyle muhalefet partilerinin ilçe teşkilatlarıyla, Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, İGM başkanı Mehmet Tüzün,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel ile  Meslek Odaları ve STK’ların başkanlarına” Tarihin bizim için tekerrür  etmemesi için öncelikle Ak Partinin ve Ak Parti hükümetlerinin 17 yıl 2 aylık sözü olan ilimizi Ulukışla üstünden limanlara ve hammadde merkezlerine bağlayacak olan 250 Km hızla yolcu,80 km hızla yük taşımaya göre projelendirilen 2017 yılında  yatırım programına alınan Aksaray-Ulukışla demiryolunun en kısa zamanda hizmet açtırılmasının sağlanması için bitim tarihide belli olacak şekilde zaman geçirilmeden ihalesinin yapılması!!! 

   Hükümetin 2023 projesi içinde olan yatırımı olan Aksaray’ı Konya üstünden Akdeniz’e, Nevşehir ve Kayseri üstünden ise Kara Denize bağlayacak olan demiryolunun da aynı şekilde en kısa zamanda hizmete açtırılmasının sağlanması. 

   Aksaray ve Aksaray ile birlikte Şereflikoçhisar, Kulu, Cihanbeyli, Haymana, Altunhisar, Ereğli ve Ulukışla’ ilçelerinin de can damarı olan dönemin Ulaştırma  Denizcilik ve Haberleşme bakanı Ahmet Arslan tarafından da  5 Şubat 2017 günü olabilirliği uygun bulunan ve güzergah boyunca insanların, hayvanların kullandığı, traktör ile biçerdöverlerin yolun bir tarafından diğer tarafına yoldaki seyrü seferi engellenmesinin yanında sebep olunan can ve mal kayıplarının ortadan kaldırılması için üstten geçme yerine  bu sıkıntıların tamamını ortadan kaldıran yolun altından geçmelerini sağlayacak olan yeterli sayı ile genişlik ve yükseklikteki tünellerin yapılmasının yanında bu yola iki taraflı olarak en az birer şeridin daha ilave edilmesi. 

   Demir Yolu’nun hizmete açılmasıyla oluşturacağı dopingin etkisiyle ilimizdeki yatırımcıların sayısının ve dolayısıyla hava yolu ulaşımını kullanacakların sayılarının bir havalimanın rahatlıkla çalıştırabileceğinden yılın 4 mevsimi yurt içi ve milletler arası uçuşları 7/24 tüm hava koşullarında yapacak teknik imkanlara sahip bir hava limanının kurulmasını şimdiden planlanmasını sağlamaları ve ihtiyacımız olan diğer hizmetlerinde zamanında alınması sağlamaları şarttır. 

AKSARAY’A YAPILAN HER HİZMET İLİMİZLE BİRLİKTE BÖLGEMİZE VE ÜLKEMİZEDE YAPILACAK!!! 

   Tarihin tekerrürün engelleyecek hizmetler özelde Aksaray’a veriliyormuş gibi görünse de Aksaray’ın coğrafi konumu nedeniyle getirilen ve getirilecek hizmetler bölge ile ülkemizin tamamına getirilmiş olacaktır.!!! 

   Bu bilinçle Hükümet tarafından  “Kazan, Kazan “ yöntemiyle gerekenin yapması  ve bunlarla  ilimizle ülkemize sağlanacak artıların yanında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ,Milletvekilliği ve  Mahalli idareler seçimlerinde de hemşerilerimizden yeterli destek alınır, aksi ise hükümetin hemşerilerimiz eline  bir şey dökmemesi nedeniyle seçimlerde yüzlerine sıvanacak ir şeyde olmayacaktır.!!!” dediler. (Haber Araştırma belge ve bilgiler ve Fotoğraflar Gazeteci Ali Genç arşivi.) 



Anahtar Kelimeler: Aksaray Tekrar Vilayet Oluşunun . Yılında
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri