Aksaray UMKE ekibi enkaz altından 16 yaşındaki inci ve köpeğini kurtardı

Aksaray UMKE ekibi enkaz altından 16 yaşındaki inci ve köpeğini kurtardı

Aksaray UMKE ekibi enkaz altından 16 yaşındaki inci ve köpeğini kurtardı

Aksaray Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) özel ekip ve donanımlı araçlarla İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depreme müdahale etmek için depremin hemen ardından yola çıkarak bölgeye ulaştı.

Hacılar Harmanı Mahallesinde bulunan 1 Nolu 112 İstasyonunda 1 tane tam donanımlı kurtarma aracı ve 1 tane donanımlı ambulansı hazırlayan UMKE ekipleri Sağlık Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda merkez üssü Ege Denizi olan İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde kurtarma çalışması yapmak için yola çıktı. 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Can Cansızlar nezaretinde kurulan 8 kişilik özel ekip 3 paramedik, 3 şoför ve 2 sağlık personeli tarafından oluşturuldu. Tam donanımlı araçlara arama-kurtarma çalışmalarında kullanılan malzemelerin yanı sıra, paramedik müdahale ekipmanları, sağlık setleri, acil müdahale ekipmanları ve UMKE ekiplerinin müdahaleler esnasında kullanacakları ekipmanlar yerleştirildi. Aynı zamanda da gerektiğinde UMKE ekiplerinin merkez oluşturabilmesi için büyük çadırlar ambulansa yerleştirildi.

Enkazda arama kurtarma çalışması yürüten Aksaray UMKE ekipleri, önce İnci Okan´ın köpeği, Fıstık’a ulaştı.Ardından da depremden yaklaşık 6 saat uğraşla saat 08.00 sıralarında İnci Okan’a ulaştı. Enkazdan yaralı kurtarılan İnci Okan, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri