Aksaray Üniversitesi E-MİCRO ekibi TEKNOFEST'e damga vurdu

Aksaray Üniversitesi E-MİCRO ekibi TEKNOFEST

Aksaray Üniversitesi E-MİCRO ekibi TEKNOFEST'e damga vurdu

 

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) öğrencilerinden oluşan E-Micro isimli takım bu yıl TEKNOFEST’e damga vurdu. İnsansız Sualtı Sistemleri İleri kategorisinde kendi ürettikleri robotla yarışan ASÜ ekibi, finalist olma başarısı gösterdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Aziz Sancar, ASÜ ekibinin tasarımıyla özel olarak ilgilendi.

TEKNOFEST bu yıl İstanbul’da düzenlendi. Farklı kategorilerde düzenlenen yarışmalarda takımlar, projelerini sergileme imkânı buldu. ASÜ öğrencilerinin bir araya gelerek oluşturduğu E-Micro takımı da TEKNOFEST’e İnsansız Sualtı Sistemleri İleri kategorisinde katıldı. ASÜ’lüler tarafından projelendirilen ve sualtında otonom giden robot, tüm aşamaları başarıyla geçti ve finalist oldu. E-Micro Danışmanı Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Emre Avuçlu, hem finale kaldıkları için hem de ASÜ’yü ve Aksaray’ı en iyi şekilde temsil ettikleri için mutlu olduklarını söyledi. Özverili biçimde yaptıkları çalışmanın meyvesini aldıklarını dile getiren Dr. Avuçlu, “Yarışmaya özel olarak tasarladığımız robot ve bu robota yüklediğimiz özgün yazılımla katıldık. Çeşitli aşamaların ardından pek çok üniversiteyi geride bırakarak finale kaldık. Çalışmamız, geniş bir kesimin beğenisini kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar ve Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar, projemizle özel olarak ilgilendi ve robotumuzu imzaladı. Bu, özellikle öğrencilerimiz açısından önemli bir motivasyon kaynağı oldu. Ekipteki tüm arkadaşlarımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimiz açısından son derece önemli olan bu tecrübeyi sonraki yıllarda daha da geliştireceğiz” dedi. ASÜ E-Micro takımı Ayşenur Oruçcu, Selçuk Danışman, İsmail Sancar, Ali Buğra Değirmenci, Deniz Çalık, Berat İğde, Said Erten ve Ayet Güler isimlerinden oluşuyor.

 

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’yü ve şehri TEKNOFEST’te başarıyla temsil eden E-Micro takımı Danışmanı Dr. Emre Avuçlu ve ekibi kutlayarak, başarılarının devamını diledi.   



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri