Aksaray Üniversitesi 'İğde Hasat Şenliği' Başladı

Aksaray Üniversitesi

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 |Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete |Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, etkinlikler üretme noktasında öğrenci topluluklarına önemli vazifeler düştüğünü söyledi ve projelere imkânlar ölçüsünde destek vermeye çalıştıklarını belirtti.

Öğrenci topluluklarının, eğlenceli oyun ve etkinliklerle faaliyetlerini tanıtmaları için bu yıl ilki düzenlenen “İğde Hasat Şenliği” başladı. Bisiklet turu ile başlayan Şenlik, ASÜ Çarşı yanındaki törenle devam etti. Açılışta kısa bir selamlama konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, öğrenciler olmadığında Üniversitede çok şeyin eksik kaldığını ve bunu yaklaşık iki yıldır yakından hissettiklerini söyledi. Uzun bir aradan sonra öğrencilerle bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Şahin, kampüste 80’in üzerinde öğrenci topluluğu olduğunu ve mezuniyetler nedeniyle faaliyetlerine ara verilen toplulukların yeniden kurgulandığını belirtti. Topluluk sayısını olabildiğince arttırmak istediklerine de dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Düzenlediğimiz bu etkinlik hem toplulukların kendilerini tanıtma ve çalışmalarını anlatma hem de hep birlikte anlamlı zaman geçirme bakımından çok değerli. Üç gün boyunca etkinlikler sürecek. İmkânlar dâhilinde topluluklarımızın çalışmalarına destek oluyoruz. Öğrencilerimizin etkinlikler konusunda birbiriyle yarışması ve istekli olması gerekiyor. Çok daha güzel etkinliklerde yine birlikte olacağız” dedi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de yeni eğitim-öğretim döneminin hayırlara vesile olması dileklerinde bulunarak konuşmasın başladı. Öğrenci topluluklarının sayısının artmasının şehir-üniversite entegrasyonunun önemli bir bölümünü oluşturduğuna temas eden Başkan Dinçer, “Belediye olarak şehrimizi bir öğrenci şehri olarak görüyoruz ve hizmetlerimizi öğrenci odaklı yapmaya çalışıyoruz. Onların istek ve beklentileri doğrultusunda hareket ediyoruz. Toplu taşıma, bilim merkezi, kitap konakları… Bunların her biri gençlerimiz için yaptığımız çalışmalar. İnşallah bundan sonraki süreçlerde sizler için daha güzel çalışmalar gerçekleştireceğiz. Sayın Rektörümüzün Üniversite içindeki çalışmaları da takdire şayan. Hep birlikte Aksaray’ımızı ve ülkemizi geleceğe taşımak adına çalışmayı sürdüreceğiz. Bir ASÜ mezunu olarak sizlerin duygularını paylaşıyorum” dedi. Şenliğin ilk gününde stantlar kuran öğrenci toplulukları faaliyetlerini anlattı. Protokol mensupları ve diğer davetliler, öğrencilerden, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Şenliğe özel olarak Güzelyurt Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan iğde helvası beğeni gördü. Stantların gezimi ve helva tadımının ardından iğde toplama yarışması yapıldı. Üçer kişiden oluşan beş takım, alanda belirlenen ağaçlardan üç dakika içerisinde en fazla iğdeyi toplamaya çalıştı.

İğde yeme ve halat çekme yarışmalarının da yapıldığı şenlik, dereceye giren öğrencilere hediye ve kupalarının takdim edilmesiyle tamamlandı.



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri