Tarih: 29.03.2023 11:55

Aksaray Üniversitesi kurumsal anlamda ilk patentini aldı

Facebook Twitter Linked-in

KURUMSAL İLK PATENT TESCİLLENDİ  
 

 

“Nörolojik Bozukluğa Sahip Bireyler İçin Bütüncül Rehabilitasyon Sistemi” isimli çalışmayla Aksaray Üniversitesi (ASÜ), kurumsal anlamda ilk patentini aldı. Buluş kapsamında geliştirilen cihaz, nörolojik hastalıklara sahip bireylerin motor, mental ve duyusal gelişimlerine önemli katkılar sağlayacak.  
 


Geliştirilen Cihaz İki Ana Temel Üzerine Oturuyor

 

Çalışmayı, ASÜ Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Korkmaz ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Fatma Erdeo birlikte hazırladı. Patente konu olan buluşun bütüncül bir rehabilitasyon sistemi olduğunu ve nörolojik bozukluğa sahip bireylerde kullanılabileceğini söyleyen ASÜ Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Korkmaz, kollar ve bacaklardan oluşan üst ekstremite fonksiyonlarının ve mental sağlığın buluş sayesinde geliştirilebileceğini kaydetti. Geliştirilen cihazın platform ve eldiven olmak üzere iki ana temel üzerine oturduğunu dile getiren Mehmet Korkmaz, “Platform üzerinde görsel ve işitsel uyarılar, eldivende ise ısı ve titreşim uyaranları bulunuyor. Bu sistem sayesinde belirli kas gruplarının gevşemesinin yanı sıra, işitsel ve görsel olarak uyarılan hastanın motor, mental ve duyusal gelişimi mümkün olabilecek” dedi.  

 


 

 Daha Evvel Bireysel Olarak da Patentler Alınmıştı  
 


 

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Korkmaz’ı ve çalışma ekibini tebrik etti. Yapılan bu çalışmayla birlikte ASÜ’nün kurumsal bağlamda ilk patentinin tescillenmiş olduğunu dile getiren Prof. Şahin, “Daha evvelki yıllarda da ASÜ’de görev yapan akademisyenlerimiz bireysel olarak patent almıştı. Bir süre önce patent süreçlerine kurumlar da dâhil edildi ve yöntem bu şekilde ilerlemeye başladı. ASÜ, bu yöntem değişiminin ardından kurumsal olarak ilk patentini aldı” dedi. Çalışmanın çok değerli olduğunu ve toplumsal bakımdan yüksek bir karşılık içerdiğini anlatan Rektör Şahin, “Nörolojik rahatsızlıkların tedavisinde umut olabilecek bu çalışmayı önemsiyoruz. Kıymetli hocamızı ve ekibini ürettikleri bu güzel proje ve aldıkları patent münasebetiyle bir kere daha tebrik ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi.  
 


Şahin, açıklamasını “Bilimsel çalışmalara mümkün olan her katkıyı vermeye gayret ediyoruz” sözleriyle tamamladı.  
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —