Aksaray Üniversitesi Tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Aksaray Üniversitesi Tıp öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 |Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete |Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hekim, hâkim, hikmet kavramlarının aynı kökten geldiğini ve bunların fıtrata uygunluk gibi bir mana da barındırdığını söyledi.

Tıp Fakültesi öğrencileri için düzenlenen Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde konuşan Rektör Şahin, uzun bir aranın ardından genelde öğrencilerle, özelde ise Tıp Fakültesi öğrencileriyle kampüste bir araya gelmekten duydukları mutluluğu ifade etti. Tıp öğrencilerinin Necmettin Erbakan Üniversitesi çatısı altında öğrenim gördüklerini ve şartların tamamlanmasının ardından çok büyük bir kısmının artık yuvalarına geldiğini kaydeden Rektör Şahin, “Öğrenciler üniversitelerin varlık sebebidir ve onlar olmadığında bir şey değil, pek çok şey eksiktir. Bunu, Salgın sürecinde gördük. 2019-2021 arası dönemde eğitimlerine başlayan öğrencilerimizin beyaz önlük giyme töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi. Hekim kavramına dikkat çeken ASÜ Rektörü, kavramın hikmet ve hâkim kavramlarıyla aynı kökten geldiğini ve bunların esasen fıtrata, fıtrata uygunluğa vurgu yaptığını söyledi. Şahin, konuşmasının devamında, öğrencilerden ayrı oldukları süreçte kampüste neler yapıldığını anlattı. Gerek fiziki gerek akademik bakımdan pek çok çalışmanın başarılı bir biçimde tamamlandığına değinen Prof. Şahin, yeni dönemde de büyük bir gayretle çalışmayı sürdüreceklerinin altını çizdi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Gül de törende kısa bir konuşma yaptı. Beyaz önlüğün sadece bir kumaş olmadığını ve doktorlar için bir sembol olan bu önlüğün hekimliği, mesleki onuru, özgürlüğü ve güveni temsil ettiğini dile getiren Prof. Gül, tıp hayatına yeni başlayan öğrencilerin, uzun ince bu yolda, beyaz önlüğün anlamına bağlı kalarak çalışmalar yapması dileklerinde bulundu. Acıyı hissetmenin canlıya ait bir özellik olduğunu ancak karşıdakinin acısını hissedebilenin ise insan olarak ifade edildiğini kaydeden Gül, “Hekimliğin olmazsa olmazı karşıdakinin derdini anlamak ve acısını hissetmektir. İnsanlar belki de ailesiyle bile paylaşamadığı sırlarını hekimlerle paylaşıyor. Bilgi, ilgi ve cesaret mesleğimizdeki en önemli kavramlar olarak karşımıza çıkıyor. Hasta ile sadece tedavi maksatlı temas yetmez, onlarla mutlaka göz teması ve gönül teması kurmalıyız, tebessüm etmeliyiz, tahammül etmeliyiz, güçlü olmalıyız. Bunlar çok önemli. Öğrencilerimizin çok iyi birer hekim olmaları için mezun olduktan sonra da irtibatımızı koruyacağız” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından sahneye gelen öğrencilere protokol mensupları ve akademisyenler önlüklerini giydirdi. Öğrencilerin aileleri de töreni takip etti.



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri