Aksaray Üniversitesi(ASÜ) 14 yaşında

Aksaray Üniversitesi(ASÜ) 14 yaşında

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, gerek fiziki donanımı, gerek bilimsel alanda ürettiği çalışmaları, gerekse toplum merkezli faaliyetlere sunduğu katkılarıyla ASÜ’nün, hızlı yükselişini sürdürdüğünü belirtti. 

ASÜ’nün 14’üncü kuruluş yıldönümünü yazılı bir basın açıklamasıyla kutlatan Şahin, her geçen yıl anlamlı bir büyüme sağlayabilmek adına çalıştıklarını ve eğitim-öğretim alanında yaşanan tüm müspet değişimleri yakından takip ederek, uyumlandıklarını söyledi. Yeni fakülteler, bölümler ve programlar kurduklarını, bunları yaparken de hayatta karşılığı olan bir büyüme planıyla hareket ettiklerini kaydeden ASÜ Rektörü, “Öğrenci sayısı, fiziki yeterlilik ve altyapı, akademik başarı, tercih edilirlik, laboratuvar olanakları, şehirle uyum… 14’üncü yaşına erişen Üniversitemiz, kendisi ile aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında pek çok bakımdan üst basamaklarda yer almaktadır. Biz, tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte, Üniversitemizi bugün bulunduğu yerden daha iyi noktalara taşımak arzusu içindeyiz. Bunun için de var gücümüzle ve tüm samimiyetimizle çalışıyor, üretiyoruz” dedi. ASÜ’nün, rutin gereksinimlerini tamamlamasının ardından, iç derinliği arttıran ve arttıracak pek çok projeyle gelişim sürecinin sürdüğüne değinen Rektör Şahin, “Üniversitemiz, ülke genelinde ihtisaslaşma payesi alan 15 üniversiteden birisi olmuştur. Bu hususa ilişkin proje çalışmaları devam etmektedir. İhtisaslaşma ASÜ’yü ve şehri spor ve sağlık alanında bir üst faza taşıyacak ve alanında bir cazibe merkezi haline getirecektir. Bunun yanı sıra ASÜ, ülkenin en çevreci dördüncü Üniversitesidir. Ağaçlandırma, çevre düzenlemeleri, bisikletli ulaşım, enerji kullanımı gibi parametrelere ilişkin yaptığımız yatırımlar, en çevreci üniversiteler sıralamasında yer almamıza katkı sunmuştur. Tıp Fakültemizin şehrimizdeki sağlık hizmetlerine katkısı da giderek artmaktadır. Ameliyat çeşitliliğinin artması ve A Grubu diye adlandırılan ameliyatların dahi şehrimizde yapılabilir hale gelmesi, sağlık hizmeti hususunda vatandaşlarımızın il dışına çıkma gereksinimini azaltmıştır. Sporcularımız, farklı branşlarda hem Üniversitemizi, hem de şehrimizi derece ve madalyalarla temsil etmektedir. Kampüste engellerin ortadan kaldırılmasına dair yapılan çalışmaların ardından Turuncu Bayrak ödülü alan Üniversitemiz, Mavi ve Yeşil Bayraklar için de hazırlıklarını son aşamaya getirmiştir. Kültür-sanatla alakalı faaliyetler de aralıksız şekilde devam etmektedir” dedi. Hiçbir başarının tek başına elde edilemeyeceğini de vurgulayan Prof. Şahin, “İyi ve güzel tüm işleri hem akademik, hem de idari personelimizle birlikte gerçekleştirdik. Biz, şehrimize, milletimize ve ülkemize faydalı olmak adına çalışmaya devam edeceğiz. Her yıl bir öncekinden daha iyi bir noktaya gidiyoruz. Sonraki yılın bu yıldan çok daha iyi olması için tüm samimiyetimizle çalışmayı sürdüreceğiz” dedi. 

 

Şahin, konuşmasını teşekkür ederek tamamladı ve şunları söyledi: “En başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Üniversite’nin kurulmasına, yatırım almasına, kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayan tüm devlet büyüklerimize, bakanlarımıza, milletvekillerimize, valilerimize, belediye başkanlarımıza, rektörlerimize ve tüm paydaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”



Anahtar Kelimeler: Aksaray Üniversitesi() yaşında
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri