Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: “Bu şehir kabuğunu kıracak”

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: “Bu şehir kabuğunu kıracak”

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | Aksaray gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yakın zamanda uygulamaya geçecek tarım-hayvancılık ve turizm projeleri ile kentin bambaşka yere gideceğini söyledi.

Vali Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin ile birlikte Ticaret Borsasını ziyaret etti.

Borsa Başkanı Hamit Özkök ev sahipliğinde Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav’ında katıldığı değerlendirme ve istişare toplantısında Aksaray’ın başta tarım, hayvancılık olmak üzere sulama, sosyal projeler ve diğer alanlarda KOP tarafından sağlanan destekler ve yeni projelerle ilgili istişarede bulunuldu.

Toplantıda Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve toplantı katılımcıları tarafından tarım, hayvancılık, sulama alanlarında uygulanan ve yeni hazırlanarak KOP desteği için başvurusu yapılan projelerle ilgili bilgiler verildi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu tarım şehri Aksaray’ın üretimde bir çok sektörde ilk 10’da yer aldığını İhtisas Tarım Organize Sanayi Bölgesinin hayata geçirilmesi ile kentin bambaşka bir yere gideceğini söyledi. Her alanda üretim yapılarak katma değer sağlanmasının önemini vurgulayan Vali Aydoğdu; “Derdimiz şu; yatırım, üretim olsun hem Aksaray hem Türkiye kazansın.  Aksaray’da marka değeri olacak büyük projelerin altyapısını oluşturuyoruz. Bunların en önemlilerinden olan İhtisas Tarım Organize Sanayi Bölgesi bu kenti çok başka yerlere götürecek. Bu şehir kabuğunu kıracak. Tarımsal üretim, hayvan varlığı artışı süt ve süt ürünleri üretimi ve diğer birçok bitkisel üretimde ilk 5, ilk 10’da yer alan tarım şehri Aksaray turizmde ve ürettiği ürünleri marka değeri kazandırarak geleceğe emin adımlarla ilerliyor.” dedi.

Göreve başladıktan sonra ilk il ziyaretini Aksaray’a gerçekleştirdiğini ifade eden KOP İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin Aksaray’ın taleplerinin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

İlk kurulduğunda 4 il daha sonra 8 ili kapsayan KOP’un bölgenin ihtiyaç ve öncelikleri için can suyu olmaya devam edeceğini belirten Şahin; “KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Tarımdan, Hayvancılığa, Tarımsal Sulamadan Su Varlığının Araştırılmasına, Enerjiden Ulaşıma, Turizmden Eğitime kadar çok sektörlü ve topyekûn kalkınmanın gerçekleşmesi hedefleyen, katma değer artışı ve sürdürülebilirlik ilkesiyle proje bazlı hibe desteklerini sürdürüyor”dedi.

Aksaray için kendilerine düşen ne varsa en iyi şekilde odaklanarak bölgeye hizmet etmek için çalışacaklarını belirten Şahin; sadece oluşturulacak bütçelerle sınırlı kalmayıp tarım, hayvancılık, sulama ve diğer alanlarda ilgili kurumlar nezdinde Ankara’dan projelere destek sağlamak için gayret göstereceklerini aktardı.

KOP’ın kültür ve eğitim ile sosyal ve insanı projelere de gerekliği desteği sağladığını belirten Şahin; KOP Kaynaklarının en verimli şekilde kullanılarak bölge illerine gerekli destekleri sağlayacağını kaydetti.



Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri