Aksaray ve 16 il için sarı kodlu verildi

Aksaray ve 16 il için sarı kodlu  verildi

Aksaray ve 16 il için sarı kodlu verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan Türkiye için uyarı haritasında Aksaray ve 16 il için sarı kodlu uyarı verildi. Bu iller arasında; Ankara, Antalya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Burdur, Isparta, Konya Niğde, Aksaray, Kırıkkale, Düzce, Bolu, Kırşehir, Nevşehir, Zonguldak, Karaman ve Bartın yer buldu.

SARI KODLU UYARI NE ANLAMA GELİYOR?

Meteoroloji tarafından yapılan tanımda, "Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır" ifadelerine yer verildi.

Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'a kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısında bulunuldu.

Konya Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan uyarıda, Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray'da rüzgarların, yarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, hamlesi 60-80 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Yapılan uyarıda meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, karbonmonoksit zehirlenmesi, toz fırtınası ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği açıklandı.



Anahtar Kelimeler: Aksaray kodlu verildi
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri