Aksaray'a Nisan ayında kar sürprizi!

Aksaray

Kasım ayından itibaren kar, yağmur ve dondurucu soğuğun etkisinde kalan, kısa süre önce de özlediği bahar havasına kavuşan Aksaray'a yeniden kar haberi geldi.


Aksaray'da gece saatlerinde başlayan yağmur ve karla karışık yağmur etkili oldu.


Kentte sabaha kadar aralıklarla devam eden yağış sonrası yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.Kar yağışından önce çiçek açan ağaçların üzeri de kar ile kaplandı.Güzelyurt ilçesinde  kar yağışının etkisini sürdürmesi ile birlikte ilçe beyaza büründü.


Meteoroloji  Konya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Aksaray çevreleri ile Konya'nın doğu kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışın devam edeceği açıklandı.


Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü yaptığı açıklamada;
"Yapılan son değerlendirmelere göre; 11 Nisan 2022 Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bölgemizin (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) kuzeybatı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15 derece) azalması bekleniyor.
11 Nisan 2022 Pazartesi günü bölgemiz genelinde sağanak, gök gürültülü sağanak ve zamanla yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların; 12 Nisan 2022 Salı günü Karaman, Niğde, Aksaray çevreleri ile Konya'nın doğu kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Salı günü ilk saatlerden itibaren bölgemiz genelinde hafif ve yer yer orta kuvvette zirai don tehlikesi bulunmaktadır. Cuma günü sabah saatlerine kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir."



Anahtar Kelimeler: Aksaray' Nisan ayında sürprizi!
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri