Aksaray'a şehit ateşi düştü

Aksaray

İdlib'te 6 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı saldırının ardından kimlikler belli oldu. Şehit olan 6 askerden Jandarma Uzman Onbaşı Kadir Yıldız 'ın Aksaray nüfusuna kayıtlı olduğu bildirildi. 

Suriye'nin İdlib kentinde, rejim güçlerinin saldırısında şehit olan 6 askerlerden Aksaray Akçakent köyü nüfusuna kayıtlı  Piyade Uzman Onbaşı Kadir Yıldız'ın (25) acı haberi, memleketi Aksaray Paşacık mahallesinde yaşayan ailesinden ağabeyi Barış Yıldız'a askeri yetkililer tarafından verildi.Şehit  babası Ata Yıldız'ın, oğlunun İdlib'deki operasyona katılması sebebiyle gelini ve torununu Aksaray'a getirmek üzere Şanlıurfa'da olduğu öğrenildi.

Şehit Kadir Yıldız"ın annesi Kıymet Yıldız'ın 2019 Eylül ayında  yaşamını yitirdiği öğrenildi.
2017 yılında TSK'da göreve başlayan  şehit Piyade Uzman Çavuş Kadir Yıldız'ın 2018 yılında evlendiği  ve 5 aylık bebeğinin olduğu öğrenildi.Şehidimizin cenazesinin, yarın memleketi Aksaray'da toprağa verilmesi bekleniyor. 

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, İdlib’de çatışmaların önlenmesi maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza Rejim tarafından 03 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı ile gerçekleştirilen saldırıda yaralananlardan bir silah arkadaşımız ile bir sivil personelimiz daha yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen olayda şehit sayımız 6’ya yükselmiştir.
Hâlihazırda meşru müdafaa kapsamında hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir. 
Şehit ve yaralı silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayacak, bu menfur saldırıyı yapanlardan hesap sorulacak ve benzeri saldırılara karşı meşru müdafaa hakkımız en sert şekilde kullanılacaktır. 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

"Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacaktır"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, saldırı ile ilgili Twitter'dan bir mesaj yayımladı.

Çavuşoğlu, mesajında, "Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin kanları yerde kalmadı, kalmayacaktır." ifadelerini kullandı



Anahtar Kelimeler: Aksaray' şehit ateşi düştü
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri