Aksaray´da 25 bin dekar arazide 12.5 milyonluk dolu ve sel zararı

Aksaray´da 25 bin dekar arazide 12.5 milyonluk dolu ve sel zararı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak,20 Ağustos´ta meydana gelen dolu ve selin afetinin  zarar tespit çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.
750 çiftçimizin etkilendiği  25 bin dekar arazi de 12.5 milyon tl zarar var.
İlimizde 20 Ağustos günü yaşanan aşırı yağış ve sel sonucunda tarımsal üretimdeki zarar rakamları netleşti. İlimiz Yeşiltepe, Ulukışla, Yeşilova, Baymış, Gözlü kuyu, Başkent Çimeli, Topakkaya ve Taşpınar beldeleri ve köylerinde yaşanan afetlerde yaklaşık 750 çiftçinin, yaklaşık 25 bin dekar alanında yine yaklaşık 12,5 milyon TL zarar gerçekleştiği belirtildi.
 
 Hasar tespit çalışmaları sonucunda listeler askıya çıkacak olup itirazlar ve değerlendirmeler sonucunda Aksaray Valiliği himayelerinde gerekli kurum ve kuruluşlara başvurular yapılacaktır. Çiftçimizin gerek tarla içi gerekse de harman yerleri ile alakalı TARSİM ile ilgili sorunları bilinmekte olup görüşmeler devam etmektedir.
 
Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak;  Bu süreçte çiftçimizi yalnız bırakmayan başta sayın Valimiz Ali Mantı olmak üzere Milletvekillerimize, Tarım İl Müdürümüz Bülent Saklav´a Şube müdürü Mehmet Ercan ve ekibine Ziraat Odası Personellerimize teşekkür ediyoruz. Çiftçilerimize tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor bir daha böyle afetlerin yaşanmamasını yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Diyerek bilgi verdi


Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri