25.7° / 13.1°

Aksaray´da aile hekimleri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray´da aile hekimleri bir günlük iş bırakma eylemi yaptı
Tarih: 03.04.2019 19:10

Aksaray Aile Hekimleri Derneği bir günlük iş bırakma eylemi yaparak, sağlıkçılara yapılan şiddete dikkat çekmek için basın açıklaması yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü önünde,aile hekimleri ve sağlık personelleri ile yapılan protestoda sağlık çalışanları adına Doktor Hekim Şenol Atakan yaptığı açıklamada: ?Her geçen gün toplumun birçok alanında olduğu gibi sağlıksektöründe de şiddetin arttığı bilinmektedir. Diğer iş alanlarına göre sağlıktaşiddet 16 kat daha fazladır. Son olarak İzmirBornova 29 No´lu Yunus Emre Aile Sağlığı Merkezi doktorlarından Dr. Nuri ErsoyYoğurtcuoğlu; eşinin ilaçlarını yazdırmak üzere gelen şahıs tarafından,Hekim´in ?kişinin kendisi olmadan işlem yapamayacağını? söylemesi üzerinehakaret edilerek darp edilmiştir. Çevrede bulunan sağlık personelleri ve esnaftarafından etkisiz hale getirilen şahıs, yakınlarına telefon ederek 11 kişi ileberaber sopalarla tekrar 29 No´lu Yunus Emre aile sağlığı merkezine gelmişlerdir.Doktor Ersoy Bey, Doktor Elif Hanım ve öğretmen eşi, Aile Sağlığı Merkezi çalışanıhemşire hanımla birlikte onlara yardım eden vatandaşları, komşu esnafı, eczanekalfasını darp etmişler ve aile sağlığı merkezinde de ciddi maddi hasara sebepolmuşlardır. AKAHED yönetim kurulu olarak bu menfur saldırıyı kınıyor yaralıarkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

 Yeter artıkdiyoruz.  Bu son olsun. Sağlıkçalışanlarının uğradığı şiddet ve dozu giderek artmaktadır. Sağlık çalışanlarıkimi zaman sözlü, kimi zaman fiili hatta kimi zaman ölümle sonuçlanansaldırılara maruz kalmaktadırlar. Yıllarca şiddet gördük, hala görüyoruz. Acılarımızöfkeye dönüştü. Her yıl on binlerce şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarıolarak ?hala acıyla doluyuz´  demek bizirahatlatmıyor. Artan şiddet olaylarından sonra sürekli olarak ilgili yetkiliherkesi uyardık. Sağlıkta şiddet yasasını bir an önce çıkarmalarını istedik herseferinde duymazlıktan geldiler. Bunun için içimizi yakan her olaydan sonra uyarıeylemleri yaptık, yetkililerden somut adımlar bekledik.

İzmir Bornova Yunus Emre aile sağlığı merkezinde de meydanagelen şiddet olayına maruz kalan arkadaşlarımıza destek olmak ve sesimiziduyurmak adına Aksaray Aile Hekimleri Derneği olarak 3 Nisan 2019 tarihinde işbırakma kararı almış bulunuyoruz. Aile sağlığı merkezlerimizde bugün hizmetüretmeyeceğimizi buradan sesleniyoruz. Bugün bir günlüğüne iş bıraktık,tekrarında süresiz iş bırakacağız. Çünkü bizler hekimiyle tüm sağlıkçalışanlarıyla insanız, ölümün yanında değil yaşamın yanında tarafız.

Sonuç olarak Velhasıl Kerim şiddet göstererek asla dahaiyi sağlık hizmeti alınamaz. Yetkililer bu şiddeti kontrol altına almak içingerekenleri yapmazlarsa, hedeflenen iyi bir sağlık hizmeti asla başarılamaz.  Unutmayalım ki yaşamadan yaşatamayız.´ Dedi.

  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul - Küçükçekmece'de 7 katlı binanın çatısı alev alev yandı; havai fişe...
Sakarya Dünya Dağ Bisiklet Şampiyonasına ev sahipliği yapacak
Kırıkkale'de 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı olayda 3 tutuklama
Sardes Antik Kenti'nde ilk kez gece müzeciliği deneyimi
Sardes Antik Kenti'nde ilk kez gece müzeciliği deneyimi/ Ek fotoğraflar
Edirne'de, ağaca çarpan otomobilin alkollü sürücüsü yaralandı
Bodrum'da aranan şüphelilere villada operasyon; 3 tutuklama
Sokakta yaşamını sürdüren kişi, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ölü ...
İstanbul - Beylikdüzü’nde iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Motosikletiyle ilerlerken tabancayla vuruldu
Portekiz Ligi'nde şampiyon Sporting Lizbon
Çanakkale Boğazı'nda sürüklenen tekne kurtarıldı
Edirne'de bariyere çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı; kaza kamerada
Fahrettin Altun, New York'taki 'Türk Günü Yürüyüşü' dolayısıyla katılımcılara...
Crystal Palace, ilk kez FA Cup'ı müzesine götürdü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Portekiz Ligi'nde şampiyon Sporting Lizbon

Çanakkale Boğazı'nda sürüklenen tekne kurtarıldı

Edirne'de bariyere çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı; kaza kamerada

Fahrettin Altun, New York'taki 'Türk Günü Yürüyüşü' dolayısıyla katılımcılara seslendi

Crystal Palace, ilk kez FA Cup'ı müzesine götürdü

Adana Demirspor - Hatayspor: 0-5

İstanbul - Bakan Uraloğlu: Biz yapay zekânın her şeyine asla güvenmeyeceğiz

Düğün konvoyundakiler ambulansa yol vermedi; o anlar kamerada

İstanbul- Kağıthane'de kamyonet binaya çarptı; kaza anı kamerada

Kalp grefti, Kara Kuvvetleri'ne ait uçakla Ankara'ya ulaştırıldı

Adana Demirspor - Hatayspor / Fotoğraflar

Fenerbahçe Beko, derbide galip geldi

Bakan Göktaş, Kütahya'da

Dut yemek isterken eli korkuluk demirine saplandı

İstanbul - TÜRGEV Akademi'nin II. Öğrenci Sempozyumu gerçekleşti

Galatasaray camiası UEFA Kupası zaferinin 25. yıl dönümünde buluştu

Ankara'da inşaat firması mağdurlarından eylem

Erzincan'da 54 özel gereksinimli birey askerlik heyecanı yaşadı

MKE: PİRANA KİDA göreve hazır

Erzincan'da 54 özel gereksinimli birey askerlik heyecanı yaşadı/ Ek fotoğraflar

Mardin'de otomobil ile traktör çarpıştı; 3 yaralı