Orta Anadolu Bölgesinin illerinde yaşanan sağlık sorunları aşağı yukarı aynı, daha çok önemli uzmanlık alanlarında ya doktor yok, ya da yetersiz konumda. Nüfuslara göre orantılandığında Doktor sayısı Türkiye ortalamasının en düşük olduğu iller yine Orta Anadolu bölgesinde bulunan iller olmuştur.
Birçok konuda olduğu gibi sağlık alanında da mağduriyet yaşayan bölge halkı zaman zaman kendi penceresinden feryat ederken il dışı sevklerin çok olmasını içlerine sindiremediklerini ifade ederek serzenişte bulunuyorlar. kesinlikle verdikleri oylara göre ters orantıda mağduriyet yaşadıklarını ifade ediyorlar.
Daha çok iktidar Milletvekillerinden medet uman bölge halkı muhalefetin sözlü sahip çıkmasından dolayı bölgede bir türlü sinerji oluşturulamıyor diyerek beklentilerini sıralıyor.
Vatandaş olarak siyasilerden bazı hassas konularda parti içi vekil farkı , iktidar muhalefet farkı gözetmeden bölgenin ihtiyaçlarına çözüm bulunmasını istiyoruz, üstelik bölge halkının sağlığı için hep birlikte bakanlığa gidilmesini temenni ediyoruz diyorlar, hatta il farkı gözetmeksizin bölge Milletvekilleriyle birlikte ?´doktorumu istiyorum´´ çıkışının yapılmasını bekliyorlar.
İllere göre eksik uzmanlık alanları birebir aynı olmazsa da elzem olan uzmanların mutlaka temini gerekiyor. Son günlerde ortak sorunlarla boğuşan Orta Anadolu Bölgesi sağlığını arıyor.Bu güne kadar mecliste gündeme gelmiş olan cümlelere bakıldığında acaba etkileşim olmuş mu bunu geçmişe bakarak anlamak mümkündür, hem de kim ne demiş hatırlatmış olalım:CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis oturumunda ?Fedakârca çalışan doktorlarımız kapasiteleri üzerine çıkmak zorunda kalarak hasta muayenesi yapıyorlar. Acil müdahalede dahi hastalar saatlerce beklemek durumunda kalıyorlar. Çevre illerin hastanelerine sevk ediliyorlar. Mesela göz hastalıklarında doktor çok az, vatandaş, üç dört ay öncesinden bile gün alamıyor. Vatandaşın deyimi ile ?otel gibi hastane? ama doktor ve çalışan açığı var´´ . demiştiKırşehir Milletvekili Metin İlhan TBMM meclisi gurubunda yaptığı açıklamada ?´Aktif çalışan göğüs hastalıkları uzmanı 2 aynı şekilde göz doktoru sayısı da 3´tür.Üç yüz bin nüfusa sahip bir şehirde takdir edersiniz ki bu sayılar oldukça azdır. Sayın bakandan bir an önce Kırşehir´de ki doktor açığını en aza indirmek için gereken adımları atmasını bekliyor ve rica ediyoruz. Zira bu konunun takipçisi olacağımız unutulmamalıdır.´´ demiş Ayhan Erel´in Meclis Konuşması ise Şu şekilde;
400 bin nüfusu bulunan Aksaray´ımızda Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık üç haftadır kadın doğum hastalıkları doktoru bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız perişan bir haldedir, kendilerini özel hastanelere sevk ettirmektedirler. Zaten ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan vatandaşların özel hastanelerde tedavi olması mümkün değildir. Sağlık Bakanlığını buradan uyarıyorum: Bir an önce, 400 bin nüfusu bulunan Aksaray Araştırma ve Eğitim Hastanesine kadın doğum uzmanının gönderilmesi, en azından geçici görevle gönderilmesi elzemdir.
Ayrıca en kısa zamanda hastane etrafındaki kokunun giderileceği söylendi en küçük bir hareket yok üstelik bu durum uzman doktorlarımızın il dışı tayin istemelerine sebep oluyor ?´ demişti
Orta Anadolu bölgesinin diğer illerin arasında her konuda geri kalmışlığı için çare arayan halk ; ?´ Ne olacaksa birlikte gelsin bölge halkı siyasetçisine de sahip çıkacaktır, hepimiz bir bütünüz özellikle eğitim, sağlık ve ekonomik alanda birlikte çalışma kültürünü elde etmeliyiz´´ diyerek sorumlulara mesaj verdiler