Aksaray´da emniyet kemeri takmadığı tespit edilen 181 sürücü ve yolcuya trafik cezası uygulandı

Aksaray´da emniyet kemeri takmadığı tespit edilen 181 sürücü ve yolcuya trafik cezası uygulandı

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince,şehir merkezinin çeşitli noktalarında, Adana, Ankara, Konya ve Nevşehir karayolu güzergahlarında?Trafik Kazalarını Önleme Planı? dahilinde 1-6 Eylül 2018 tarihleri arasında

Konuya İlişkin İl Emniyet müdürlüğünce yapılan açıklamada; "Trafik kazası nedeni ile ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi ile kaza nedeniyle yaşanmakta olan sosyo-ekonomik kayıpların ortadan kaldırılması amacıyla Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı´nda, 2020 yılına kadar trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin %50 azaltılması hedeflenmiş, buna yönelik ?Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi? İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman SOYLU tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır.
?Trafik Kazalarını Önleme Planı?çerçevesinde 2018 yılı Eylül-Kasım aylarını kapsayan 100 günlük Eylem Planın´da, yılın aynı dönem göre denetimler %2 arttırılarak, ölümlü- yaralanmalı trafik  kazaların %2 azaltılması hedeflenmektedir,
 
            Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Şehir İçi ve Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince,şehir merkezinin çeşitli noktalarında, Adana, Ankara, Konya ve Nevşehir karayolu güzergahlarında?Trafik Kazalarını Önleme Planı? dahilinde 1-6 Eylül 2018 tarihleri arasında ekipler tarafından yapılan denetimlerde,emniyet kemeri takmadığı tespit edilen 181 sürücü ve 9 yolcuya trafik cezasıuygulanmıştır.
           
Doğru takılmış bir emniyet kemeri;

  • Çarpma etkisiyle vücutta meydana gelen sarsıntının kademe kademe azalmasını sağlayarak
  • Kaza anında meydana gelen çarpma etkisini vücut yapısındaki en güçlü noktalara yönelterek
  • Çarpma etkisinin vücutta tek noktada toplamayıp dağılmasını sağlayarak
  • Çarpma/çarpışma anında koltuktan fırlamayı engelleyerek
  • Hassas ve en önemli organların yer aldığı kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyerek korumaktadır.
  • Üç noktalı emniyet kemerleri otomobilde seyahat edenlerin ağır yaralanma risklerini %45, kamyonetlerde %60 oranında azaltmaktadır.
  • Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların %24.8´i hiç zarar görmeden kazayı atlatırken, emniyet kemeri kullanmayanlarda bu oran %6´dır.
  • Arka koltukta emniyet kemeri kullanımının arka koltukta meydana gelen ölüm ve yaralanmaların %2/3´ünün ve ön koltukta ölümlerin ise %6´sını önlediği saptanmıştır. Bütün ağır yaralanmanın şiddetini %50 oranında azaltmaktadır." denildi.


Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri