Aksaray´da fırıncılar Ramazan ayına hazır

Aksaray´da fırıncılar Ramazan ayına hazır

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray´da fırıncılar Ramazan´a hazır!

İlk teravih ve sahur´un bu gece yapılacağı 11 ayın sultanı Ramazan ayında  fırınlarda hummalı bir çalışma başladı. Ramazan sofralarının vazgeçilmezi yumurtalı pideler ve Aksaray´a özgü tahinliler yapılmaya başlandı.

/resimler/2019-5/5/1231386319735.jpg

Ramazan ayında rutin yoğunluklarından daha fazla mesai yapan ve iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alan ramazan pidesi ile Ramazan tahanlısını tüketicilerle buluşturmak için daha fazla çalışan fırıncı esnafı hazırlıklarını sürdürüyor. Eleman eksikliklerini tamamlayan fırıncı esnafı bir yandan da hamur makinelerinin bakımını yaptırıyor. Vatandaşa sunacakları pideleri hangi undan yapacaklarını, gramajını, tadını önceden ayarlayan fırıncı esnafı bu kapsamda çalışmalarını sürdürüyor. 
Ramazan´da pidenin önemli yer tuttuğunu söyleyen fırıncı ustaları ?Un ve susam stoğumuzu yaptık. Ramazan ayı boyunca hizmet vermeye devam edeceğiz. Yumurtalı pide ve tahanlılarda yine fiyatlar serbest bırakıldı. Aksaray´da tahanlılar 8 liradan başlayacak 13 liraya kadar büyüklük ve kalitesine göre değişen fiyatlardan işlem görecek. Yumurtalı pidelerin ise yine durumuna göre 2 liradan 3 liraya kadar çıkacak. Bazı fırınlar Sahura kadar açık olacak, fırıncılar olarak Ramazan´a hazırız? dediler. 

 

/resimler/2019-5/5/1233148351746.jpg



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri