Aksaray´da helikopterli trafik denetimi yapıldı

Aksaray´da helikopterli trafik denetimi yapıldı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Türkiye´nin Doğusu ile Batısını Birbirine bağlayan En önemli geçiş güzergahlarından birisi olan Aksaray-Konya yolunda Güzergahın en önemli noktalarından Sultanhanı ilçesinde İlçe Jandarma Trafik ekipleri Trafik güvenliğini sağlamak için bütün imkanlarını kullanıyor. Bu kapsamda Sultanhanı ilçe Jandarma Trafik ekipleri Trafik polislerinin de destek verdiği trafik denetimi yaptı. Aksaray-Konya yolu  Sultanhanı ilçe girişinde gerçekleşen denetime, gökyüzünden jandarma trafik helikopteri de destek verdi. Helikopterdeki görevliler, karayolunda hatalı seyreden araçları bildirdi. Ardından denetim noktasındaki ekipler, kural ihlali yapan araçları durdurup, sürücülere para cezası uyguladı. Uygulamada Kusurlu görülen 68 sürücüye 24.379.00 TL Trafik idari para cezası uygulanırken 16 araç trafikten men edildi.
Yapılan çalışmada, sürücülerin genellikle şerit ve hız ihlali yaptığı görüldü. Hava ve karadan yapılan denetim yaklaşık 3 saat sürdü.
Edinilen bilgiye göre Helikopter destekli Trafik denetimlerinin Bundan sonrada gerçekleştirilmeye devam edeceği öğrenildi.



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri