Aksaray´da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´nün Kurban Bayramı tedbirleri

Aksaray´da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü´nün Kurban Bayramı tedbirleri

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, Kurban Bayramının yaklaşması münasebetiyle İl Müdür Yardımcısı Mustafa Özateş ve Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Ertuğrul Tekcan ile beraber hayvan kesimlerinde uygulanması gereken esaslar, kurum personellerinin yapacağı kontroller hakkında İl Müdürlüğü makam odasında basın mensuplarına demeç verdi.

 

/resimler/2019-8/5/1632267203860.jpg

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav şöyle konuştu, ?´Öncelikle davetimize icabet ettiğiniz için tüm basın mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca yaklaşan kurban bayramı münasebetiyle tüm vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir kurban bayramı geçirmelerini ve kesecekleri kurbanların rabbim katında kabul olmasını temenni ediyorum.

           Bilindiği üzere ilimiz hayvansal üretim ve hayvan sayısı bakımından ülkemizde ilk 10 il içerisinde yer almakta olup; ilimizde 266 bin büyükbaş hayvan 734 bin adette küçükbaş hayvan bulunmaktadır. 05.07.2019 tarih ve 30822 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2019 yılı Kurban Hizmetleri Uygulanmasına dair tebliğ kapsamında ilimiz de kurban bayramı ile aldığımız idari ve fenni tedbirler hakkında bilgi vermek istiyorum. Öncelikle ilimizde bu seneki kurban bayramında kesilecek yeterli sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvanımız mevcuttur. 35 bin adet kurbanda kesilebilecek erkek büyükbaş hayvanla 70 bin adet kurbanda kesilebilecek küçükbaş hayvanımız ilimizde mevcuttur. Kurban fiyatları da geçen seneye göre %10 az veya aynı fiyattadır. Dişi hayvanların kurban edilmesi de veteriner hekim raporu ile olacaktır. Kurban bayramı öncesinde ve sırasında müdürlüğümüzde görevli 30 Veteriner Hekim ve 4 gıda mühendisi  hayvan pazarında yaş tayini, ultrason ve gebelik muayenesi, hayvan sevki pasaport verilmesi, mezbahanelerde, geçici kurban kesim yerlerinde ve aşevinde ise kesim öncesi ve kesim sonrası muayenesi konusunda hizmet verecektir. Amacımız vatandaşlarımızın hayvan sağlığı açısından huzur içinde kurban bayramlarını geçirmelerini sağlamaktır.  

           Ben bu vesile tüm tarımsal faaliyetlerimizi  himayesinde ve talimatları ile yaptığımız çiftçi dostu sayın valimize ilimizdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesine her zaman destek veren sayın milletvekillerimize, sayın belediye başkanlarımıza, il başkanımıza, il genel meclisi başkanımıza, tüm  oda ve STK Başkanlarımıza, basın mensuplarımıza ve değerli çiftçilerimize teşekkür ediyor. Kurban bayramının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.´´



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri