Aksaray´da Kaldırım İşgaline Yaptırım Geliyor | aksarayhaber68

Aksaray´da Kaldırım İşgaline Yaptırım Geliyor | aksarayhaber68

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; sattıkları ürünleri teşhir amaçlı olarak kaldırıma ve yola koyarak yaya geçişlerini engelleyen kaldırım işgali yapan esnaflara karşı yaptırım uygulamasına hazırlanıyor.

 

Aksaray genelinde izinsiz olarak kaldırım ve yol işgali yapan esnaflara karşı yeni yaptırımlar yolda. Aksaray genelinde yapılan çalışmayla kaldırım ve yolda satışa sunulan veya teşhir edilen ürünlerle ilgili bütün esnaflar 1 hafta boyunca uyarılarak işgallere son verilmeleri istendi. Uyarılara rağmen kaldırım işgali sürdürenler hakkında tutanak tanzim edilerek gerekli işlemler başlatıldı. İşgallerin devam edilmesi halinde ilerleyen süreç içerisinde cebri uygulamalarla işgallere son verileceği bildirildi.

Diğer bir uygulama kaldırım üzerinde satış yaparak vatandaşların geçişine engel teşkil eden seyyar satıcılara yönelik sürdüğü açıkladı. Uyarılara rağmen kaldırım üzerinde satış yapan seyyar satıcılara yönelik Kabahatler kanununa yasal işlem başlatılıyor.

Zabıta Müdürlüğünce kamuya açık yerlerin izinsiz kullanımını engellemeye yönelik uygulamanın süreceği bildirildi.

Bu konuda gerek esnaflarımızın gerek vatandaşlarımızın bu süreçte çalışmalarımıza yardımcı olmaları ve destek olmaları istendi.

 

 


Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri