Aksaray´da kınalı kuzular askere uğurlandı

Aksaray´da kınalı kuzular askere uğurlandı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray´da  vatani görevini yapacak gençler, ellerine kına yakılarak,dualar edilip,düzenlenen eğlence programı ile  uğurlandı.

 

/resimler/2019-4/28/2036132229586.jpg

Aksaray´da gelenek haline gelen ´Asker uğurlama gecesi´ne katılım yoğun oldu. Aksaray Şehirlerarası otobüs terminalinde, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı THM sanatçısı Ali Şimşek tarafından düzenlenen asker uğurlama eğlence programında coşkunun yanında,hüzünlü ve duygusal anlarda yaşandı.Oğlu Merdan Şimşek´ide askere uğurlayan Sanatçı Ali Şimşek yaptığı konuşmada,"Terminalde düzenlediğimiz bu programa yer temin eden Beeldiye Başkanı,yardımcıları ve terminal idare personeline teşekkür ediyorum.Allah nasip ederse bu eğlence programını her sene düzenleyeceğiz.Tüm askerlerimize hayırlı tezkereler diliyorum."dedi.

 

/resimler/2019-4/28/2036501449267.jpg

Geceye  askere gidecek gençlerin aileleri, yakınları ile arkadaşları katıldı. Vatani görevini yerine getirecek olan asker adayları için düzenlenen gecede, askere gidecek gençler geceye katılanları terminal binası  girişinde karşıladı.
 Sırtlarına ay yıldızlı şalı takan gençler, orkestranın çaldığı bir birinden güzel parçalar eşliğinde aileleri  birlikte oynadı. Asker adaylarının ellerine anneleri tarafından kınalar yakılırken zaman zaman duygusal anlar yaşandı.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri