Aksaray´da KYK Yurtlarında Kontenjan Sorunu Yok

Aksaray´da KYK Yurtlarında Kontenjan Sorunu Yok

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

KYK Yurtlarında Kontenjan Sorunu Yok
 
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yurt kapasiteleri noktasında şehirde herhangi bir problem olmadığını söyledi. 
 
Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Ali Yıldırım´ı ziyaret eden ve son durum hakkında bilgiler alan ASÜ Rektörü, Üniversiteye gelen ve devlet yurdunda kalmak isteyen tüm öğrenciler için yeterli kontenjanın olduğunu vurguladı. Şehir genelinde KYK yurtlarındaki toplam yatak kapasitesinin 8 bin 135 olduğunu, 3 bin 448 kişilik boş kontenjana 2 bin 344 öğrencinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Prof. Şahin, ?Şehrimizde hali hazırda bin 104 öğrencinin daha barınmasına imkân tanıyacak boş kapasite bulunmaktadır. Aksaray, öğrenciler açısından ekonomik ve güvenli bir şehir; ASÜ ise son derece ideal ve barınma problemi bulunmayan bir üniversitedir. Bu da ASÜ´nün tercih edilirliğine olumlu katkı sunan bir özellik olarak dikkat çekmektedir? dedi.
 
KYK İl Müdürü Ali Yıldırım da Rektör Şahin´e ziyareti münasebetiyle teşekkür etti ve yurtlara yapılan başvuruların yüzde yüzünü karşılayabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri