Aksaray´da okul kantinleri ve yemekhaneler denetlendi

Aksaray´da okul kantinleri ve yemekhaneler denetlendi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav başkanlığındaki,gıda şubesi   Müdürlüğü ekipleri, sorumluluk sahasında bulunan okul kantinleri ve yemekhaneleri  denetleyerek işletmecileri sağlık ve hijyen konusunda uyardı.

2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte denetimlere aralıksız devam eden İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, başta okul kantinleri olmak üzere denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Hijyen,  gıda maddesi ürünlerinin hazırlanması,ürünlerin son kullanma tarihleri gibi durumları denetleyen ekipler, okul kantinlerinde hazırlanarak satılan tost, sandviç gibi hızlı  bozulabilecek gıda maddelerin ve son kullanım tarihi geçmiş ürünlerin satılması sonucu çıkabilecek sağlık sorunlarına karşı işletme sahiplerine uyarılarda bulundu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav yaptığı açıklamada,"Okulların açılmasıyla birlikte ilimizdeki tüm  okulların kantin ve yemekhane denetimlerine gıda denetim ekiplerimizle birlikte başladık.İnşallah denetimlerimizi bu hafta bitireceğiz .Amacımız öğrencilerimizi üretimden tüketime kadar sağlıklı gıda ile buluşturmak."dedi.

 

 



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri