27.5° / 10.9°

Aksaray´da Otizmli ikizler yüzmeyle hayata tutundu

Aksaray´da yaşayan otizmli tek yumurta ikizleri İsmail ve İbrahim Arık kardeşler, 7 ay önce başladıkları yüzme sayesinde çevreleriyle iletişim kurup kendilerini rahatça ifade...

Aksaray´da Otizmli ikizler yüzmeyle hayata tutundu
Tarih: 01.04.2018 12:05

Aksaray´da yaşayan otizmli tek yumurta ikizleri İsmail ve İbrahim Arık kardeşler, annelerinin desteğiyle tanıştıkları yüzme sporuyla sosyalleşerek hayata yeni bir başlangıç yaptı. 

Büyük Bölcek Mahallesi´nde yaşayan 12 yaşındaki ikizler, anneleri Ergül Arık´ın yönlendirmesiyle, 7 ay önce Aksaray Olimpik Yüzme Havuzu´nda yüzmeye başladı.  

Yüzme sayesinde çevreleriyle daha çok iletişim kuran ve kendilerini rahatça ifade eden kardeşlerin hedefi, milli sporcu olarak yurt dışında başarılar elde edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tanışabilmek.

AA muhabirinin, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla görüştüğü İsmail Arık, yüzmeyi çok sevdiklerini söyledi.

Bu seviyeye gelmesinde annesi ve antrenörünün büyük desteği olduğunu belirten Arık, "Havuza haftanın 4 günü geliyoruz. Öğretmenimiz bizimle çok ilgileniyor. Burada birçok arkadaş edindik. Hem derslerimizi çalışıyoruz hem de buraya gelerek Türkiye Şampiyonası´na hazırlanıyoruz. Orada başarı elde ederek milli takıma seçilip ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız." diye konuştu.

Anne Ergül Arık ise 4 çocuk annesi olduğunu, 2 otistik çocuğuna bakmayı Allah´ın kendisine bir lütfu olarak gördüğünü dile getirdi.

Çocuklarını hiçbir zaman yalnız bırakmadığını anlatan Arık, "Çocuklarımın otizmli olduklarını öğrendikten sonra ilk etapta bocaladım. ´İkisine aynı anda vakit ayırabilir miyim, ilgilenebilir miyim´ diye çekincelerim vardı. Önce Rabbim sonra öğretmenlerimiz sayesinde üstesinden geldik. Evlatlarımın bir şeyler başardığını görünce emeklerimin boşa gitmediğini söyleyebiliyorum." ifadelerini kullandı.

 

- "Aileler vazgeçmesin"

Arık, çocuklarının yüzmeyle tanıştıktan sonra hayata yeniden tutunduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Çocuklarım yüzmeden önce asosyal ve çekimserdi. Kendilerini çok iyi ifade edemiyorlardı ama yüzmeyle birlikte güçlerinin farkına vardıkça daha başarılı olmaya başladılar, çevreleriyle daha iyi iletişim kurup sosyal birey oldular. Geleceğe dair hedefler koymaya başladılar ki bu otistik çocuklar için çok önemli. Türkiye ve dünya şampiyonu olup Cumhurbaşkanımızın yanına gitmeyi kendilerine hedef olarak belirlediler. Otizmli çocukları olan ailelere vazgeçmemelerini söylemek istiyorum. Kararlı olsunlar, çevredekilerin bakış ve düşünceleri onları etkilemesin. Aksine kamçılasın ki bu çocukları topluma kazandırabilelim."

 

- "Çocuklarımız çok sevecen, sevimli halleri var"

Yüzme antrenörü Ramazan Köksal da çok sevdiği İsmail ve İbrahim ile özel olarak ilgilendiğini söyledi.

Köksal, "Çocuklarımız çok sevecen, sevimli halleri var. Öncelikle onları temel eğitime aldık. Engeli olmayan çocukların arasına alarak eğitim verdik. Şu an oldukça iyi seviyedeler. İnşallah Kırşehir´de 27-29 Nisan´da yapılacak Türkiye Birinciliği müsabakalarında madalya alacaklar." 

  • BIST 100

    10220,57%-0,08
  • DOLAR

    39,83% 0,01
  • EURO

    46,95% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4272,97% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6809,88% 0,02
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Görme engelli bankta müzik dinlerken cep telefonu çalındı
Yalova'da tarım işletme deposunda yangın; 1 otomobil ile sera da zarar gördü
Sahte belgelerle pamuk satışında kamu 248 milyon TL zarara uğratıldı: 3 tutuk...
Kocaeli merkezli 20 ilde dolandırıcılık operasyonu; 9 tutuklama
Milas’ta orman yangını (4)
Seyir halihdeki kamyonetin üzerine çam ağacı devrildi
Mersin'de iş yerine silahlı saldırı; 1 ölü, 1 yaralı
İstanbul - Bakan Tekin: Bizim asli vazifemiz milli birliğimizi ve beraberliği...
Polisten kaçan şüpheli, boğazına bıçak dayayıp direndi; 1 saatte ikna edildi
Alacak meselesinde öldürülen baba ile oğlu toprağa verildi (2)
Hakan Balta, A Milli Takım Yardımcı Antrenörü oldu / Fotoğraf eklendi
Bursa’da üzerine şeker çuvalları düşen işçinin bacağı kırıldı
Milas’ta zeytinlik yangını (2)
Beşiktaş, Avusturya kampındaki ilk antrenmanını gerçekleştirdi
Hamsik’in jübilesinde Trabzonspor buluşması

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Hakan Balta, A Milli Takım Yardımcı Antrenörü oldu / Fotoğraf eklendi

Bursa’da üzerine şeker çuvalları düşen işçinin bacağı kırıldı

Milas’ta zeytinlik yangını (2)

Beşiktaş, Avusturya kampındaki ilk antrenmanını gerçekleştirdi

Hamsik’in jübilesinde Trabzonspor buluşması

664’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin açılış seremonisi yapıldı

Hatay'da orman yangını (2)

Galatasaray'da Mathias Ross ile yollar ayrıldı

Bakan Yerlikaya, orman yangınlarında yok olan Köprücek ve Kaşıkçı köyünde

Galatasaray’da yeni sezon hazırlıkları başladı

Tokat’ta otomobil takla attığ: 4 yaralı

Antalya - Manavgat Belediyesi'ne 'rüşvet' ve 'yolsuzluk' operasyonu; Başkan Kara gözaltı...

Thomas Reis: Avrupa kupalarında başarılı sonuçlar istiyoruz

Milliler, Olomouc Grand Prix’sinde 2 altın ve 1 gümüş madalya kazandı

İstanbul - Akar : "Bizim temennimiz, yapılan çalışmaların ülkemiz dışında görülmesi"

İstanbul - Büyükçekmece’de 15 yaşındaki sürücünün kullandığı cipin çarptığı yaya hayatın...

Basketbolda Galatasaray, Muhsin Yaşar'ı kadrosuna kattı

Trabzonspor’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Nijeryalı golcü Onuachu, Trabzonspor’a geri dönüşünü anlattı: Yarım kalan bir işimizi ta...

Parkta bıçakladığı kocasını elektrikli bisikletle hastaneye götürdü

İzmir Buca'daki orman yangını 2'nci gününde; ekipler alevlerin arasında kaldı (3)