Aksaray´da seçim sürecini provokasyon eden kişiler hakkında yasal işlem yapılacak

Aksaray´da seçim sürecini provokasyon eden kişiler hakkında yasal işlem yapılacak

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

DUYURU
 
24 Haziran 2018 günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Seçiminin güvenli bir ortamda geçmesi için tüm birimlerimiz çalışmalarını koordineli şekilde aralıksız olarak sürdürülmektedir.
 
Yüksek Seçim Kurulunca gerek milletvekili seçimine girecek siyasi partiler, gerekse Cumhurbaşkanı seçimine girecek adaylar belirlenmiş ve seçim takvimi başlamıştır.
 
27 Mayıs 2018 günü, İlimizde teşkilatlanması bulunan Halkların Demokratik Partisi´nin (HDP) il binasına, daha önceden meydana gelen olaylar nedeniyle indirilen parti tabelası, parti görevlilerince tekrar asılmıştır. İlimizde güvenli ve huzurlu bir ortamda devam eden seçim sürecini provoke etmek isteyen gruplar tarafından, yaşanan bu konunun sosyal medya hesaplarında paylaşıldığı ve parti tabelasını tekrar yerinden indirmek için vatandaşlarımızı parti binası önüne çağıran kışkırtıcı söylemlerde bulunulduğu tespit edilmiştir.
 
Seçim süreci de dikkate alındığında bu türden söylemlerin, halkımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzenini olumsuz yönde etkileyecek müessif olaylarla karşı karşıya kalınmasına neden olacağı değerlendirilmektedir.
 
Şehr-i Süleha Aksaraylı hemşerilerimizin bu tür provokasyonlara meydan vermeyeceğine inancımız tamdır. Seçimlerin huzur ve güven içerisinde yapılmasının ülkemizin bulunduğu durum açısından çok önemli olduğu açıktır.
 
Bu nedenle, özellikle sosyal medya üzerinden, sağduyudan yoksun, yalan ve kışkırtıcı haberlerle İlimizin huzurunu ve kamu düzenini sarsacak şekilde, istenmeyen olayların meydana gelmesine sebep olabilecek türde provokasyonlar yapan şahıslar hakkında, ilgili mevzuat dahilinde gerekli yasal işlemler yapılacaktır.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.


Salı 24.7 ° / 10.7 °
Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri