Aksaray´da soğan stoku denetimi yapıldı

Aksaray´da soğan stoku denetimi yapıldı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Son günlerde ülkemizde soğan fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeni ile Aksaray İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Deftardarlık İl Müdürlüğü yetkililerince Aksaray´da toptan soğan satışı yapılan sebze ve meyve halinde yerinde kontrol yapıldı. Kontrole İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav,  İl Defterdarı Uğur Arslan, Şube Müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

Halde gerçekleştirilen kontroller sonrasında ülkemizde son günlerde soğan fiyatlarında yukarı yönlü bir dalgalanma olduğunu ve bu durumdan tüketicilerimizin mağdur olmasını önlemek amacı ile bu tür kontrollerin yapıldığını dile getiren Tarım ve Orman Aksaray İl Müdürü Bülent Saklav ´´İlimizde kuru soğan yetiştiriciliğinin ticari olarak büyük tarım alanlarında yapılmadığını , depolarda stok halinde kuru soğan bulunmadığını, ancak pazarcılara toptan satmak amacıyla hal esnafında kuru soğan bulunduğunu belirtti.
 Kontroller esnasında hal esnafı ile karşılıklı görüşmelerde soğan fiyatlarındaki dalgalanmaların nedenleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.



Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri