Aksaray´da tarım araçlarına sıkı denetim

Aksaray´da tarım araçlarına sıkı denetim

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68

Hasat Mevsimi dolayısıyla Aksaray il ve ilçelerde karayollarında emniyet kontrolleri ve tedbirleri artırıldı.Aksaray Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada şunlara yer verildi.Tarımsal faaliyetlerin ve hasat zamanının başlamasıyla birlikte; traktör, biçerdöver, gabari sınırlarını aşan saman yüklü araçlar vb. taşıtların kontrolsüz olarak karayoluna girdiği hasat sonrası kamyonların ve römorkların standart dışı yükleme yaparak, gece ve gündüz seyrettiği, eksiklikleri veya yapıları itibarıyla diğer sürücülerce fark edilme ve görülmelerinin sınırlı düzeyde olduğu, bu güvensiz seyahatlerinin sonuçları itibariyle karayolu trafik güvenliğini olumsuz yönde etkilediğinden ve meydana gelebilecek olan trafik kazalarını azaltmak amacıyla, Aksaray Emniyet Müdürlüğünce mevcut trafik tedbirlerine ek tedbirler alınarak, güvenli trafik ortamının sağlanacağı değerlendirilmiştir.

 

Sürücüler üzerinde algılanan yakalanma riskinin arttırılması, bu gibi tarım araçlarının standart dışı yüklenmemesi ve gece karayolunu kullanmamaları için, denetimler seyir halinde veya sabit olarak yapılmaktadır.

         Bu amaçla; hasat mevsiminin başladığından bu güne kadar yapılan denetimlere  ek olarak tarım ve zirai araçlar, mevsimlik tarım işçisi ve yolcu-yük taşımacılığının denetlenmesi amacıyla, Aksaray Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Şehir içi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince sürücüler ve araçlar üzerine sabit ve seyir halinde denetim gerçekleştirilmiştir.

Sürücülerle yüz yüze temas sağlanmış, yapmış oldukları yanlışlar ve hatalar kendilerine aktarılmış, kusuru görülen araçlara gerekli cezai işlem uygulanmıştır. Standartlara uygun yükleme yapmayan ve görünürlüğü olmayan araçlar standartlara uygun hale getiriline kadar trafikten men edilmiş, şartları yerine getiren araçların sürücüleri uyarılarak yollarına devam etmeleri sağlanmıştır.

İl merkezinde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak bundan önce olduğu gibi trafik denetimleri artarak ve kararlılıkla bundan sonrada devam edecektir.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri