Aksaray´da ücretsiz karbonmonoksit dedektörü dağıtımı bir hayat kurtarabilir

Aksaray´da ücretsiz karbonmonoksit dedektörü dağıtımı bir hayat kurtarabilir

Aksaray Haberleri | aksarayhaber68 | aksaray son dakika haberleri

Tatsız, renksiz, kokusuz olduğu ve tahriş etmediği için ?sessiz katil´ diye bilinen karbonmonoksit, her kış, onlarca insanı öldürüyor. 

Aksaray´da  kömür kullanımının yaygın olması nedeniyle karbonmonoksit gazı insan sağlığını tehdit ediyor.Aksaray´da her yıl bir çok vatandaşımız karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybederken,yüzlerce vatandaşımız da karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kalıyor.

Aksaray´da geçtiğimiz yıl son hatırladığımız ,Durhasanlı köyünde müstakil bir evde yaşayan Dede Demirbaş (94) ve kızı Sultan Demirbaş (52) ,Coğlaki Mahallesi 1205. Sokak´taki 4 katlı bir apartmanın 2. katında yaşayan İlknur Topal´ın (26) ,Hacılar Harmanı Mahallesi´ndeki sebze ve meyve halinde bulunan iş yerinde çalışan Afgan uyruklu Aynullah Rahimi´nin (20),karbonmonoksit gazından zehirlenip hayatlarını kaybetmeleri herkesi derinden üzmüştü.

Aksaray´da sık yaşanan karbonmonoksit zehirlenmelerini  bir tehlike olmaktan çıkartmak mümkün mü? Cevabı elbette mümkün.Piyasada 20 liradan başlayan fiyatlarla satılan karbonmonoksit uyarı  dedektörleri,bir çok karbonmonoksit zehirlenmesine maruz kalan  vatandaşımızın hayatta kalmasına vesile olabilir.

Haber sitemiz olarak Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesine bir istek te bulunmak istiyoruz.Piyasada 20 liradan satışa sunulan karbonmonoksit uyarı dedektör cihazlarının,Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden kömür yardımı alan ailelere,bu cihazın ücretsiz dağıtılması ricasında bulunuyoruz.Bunun örneğini bir çok ilimizde gördük,Aksaray´da neden olmasın.

Bir insanı yaşatmaya vesile olmak, bütün insanları yaşatmak gibi kıymetli ve değerli bir vazifedir. Elbette bunun sevabı da ona göre büyük olacaktır.Bizler Allah´ın verdiği cana sahip çıkmalıyız. Tedbirimizi biz alalım, takdirini Allah´a bırakalım.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri