Tarih: 29.06.2019 06:25

Aksaray´da yıldırım düştü! 30 dönüm ekili alan kül oldu

Facebook Twitter Linked-in

KOÇAŞ TARIM İŞLETMELERİ ARAZİSİNE YILDIRIM DÜŞTÜ EKİNLER ALEV ALDI

Aksaray Koçaş tarım işletmeleri tarım arazisine yıldırım düştü.

/resimler/2019-6/29/0638177173832.jpg

Olay dün saat 18:00 sularında gök gürültüsüyle başlayan yağmurun ardından geldi. Şiddetli  sağanak ve kara bulutların kaplamasıyla birlikte yıldırım Koçaş işletmelerinin ekili tarım arazisine düştü. Uangın çok kısa sürede yayıldı önce işletme itfaiyesinin müdahalesiyle durdurulmaya çalışıldı ancak hızını artıran rüzgarında etkisiyle kuru Ekin başakları  cayır cayır yandı.Acil durum üzerine Topakkaya , Yeşilova, Yeşiltepe ve Aksaray Belediye itfaiye ekipleri çağrıya cevap verdiler. Ekipler hep birlikte müdahale ederek  yangını durdurdular. Yaklaşık 30 dekar ekili alanın yandığı yangında yağmurunda etkisini göstermesi faciayı önledi.  Konuyla ilgili bilgi veren işletme müdürü Ragıp Karagöz,"yangının büyümemesi tesellimiz oldu çalışan ekiplerimiz canla başla mücadele etti civardaki itfaiye ekiplerinin desteğiyle de  tamamen söndürdük dedi."

 

Aksaray Koçaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü  bölgenin en büyük tarım  işletmesi olup stratejik öneme sahiptir.

 

Aynı zamanda İşletme, TİGEM işletmeleri içerisinde en fazla sulu tarım alanına sahip işletme olup, kültüraltı arazisinin 93´ü sulanabilmektedir. Tamamı klasik yüzey sistemi ile sulanan tarım arazileri modern basınçlı sistemlerle sulanabilir duruma getirilmiştir.

İşletmenin sulu tarım alanlarında tohumluk amaçlı yonca, buğday, arpa, korunga ve fiğ üretimleri yapılmaktadır. Ayrıca, hayvancılığın kaba yem ihtiyacını karşılamak amacıyla yonca, fiğ, tritikale ve hasıl mısır üretimleri yapılmaktadır.

TİGEM işletmelerindeki yonca tohumluğu mahsul üretimlerinin tamamı İşletmede toplanmakta ve en son teknolojiye sahip ?Dekskütör Tesisi?nde tohumluk olarak hazırlanarak, ülkemizin tüm bölgelerine dağıtımı yapılmaktadır. Yonca tohumluk üretimi ve dağıtımı yönüyle Koçaş Tarım İşletmesi Müdürlüğü ülkemizde bir sembol olmuştur.

Hububat üretiminde, bölge çiftçilerinin talepleri dikkate alınarak üretilecek hububat çeşitleri belirlenmektedir. Hububat üretiminin tamamına yakını sulu tarım alanlarında yapıldığı için ürünlerin hektolitre ağırlıkları sürekli olarak standartların üzerinde çıkmakta, dolayısıyla Aksaray ve Konya havzasında en fazla Koçaş Tarım İşletmesi tohumluklarına talep gelmektedir.

Hayvancılığın kaba yem ihtiyacının tamamı İşletme üretimleri ile karşılanmaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —