Aksaray'da '100 Bisikletli 100.Yıl Cumhuriyet Turu' etkinliği

Aksaray

Aksaray'da '100 Bisikletli 100.Yıl Cumhuriyet Turu' etkinliği

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 27 Ekim 2023 - Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamaları çerçevesinde, Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Aksaray Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi öğrencilerinin katılımıyla "100 Bisikletli 100.Yıl Cumhuriyet Turu " etkinliği düzenlendi. Necmiye Mehmet Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden başlayıp Aksaray Üniversitesi turu ile devam eden tekrar okula gelinmesiyle biten parkur boyunca öğretmenler bisikletleriyle gençlere eşlik ettiler. 
 

 

 

Okul Müdürü Esra Nazire Meşincigiller: “Aksaray'ın güzel doğasını ve Cumhuriyet coşkusunu bir araya getiren bu etkinlik, sabah saatlerinde başladı. Öğrenciler, okullarının önünden toplanarak rengarenk süslenmiş bisikletleriyle yola çıktılar. Bu, aynı zamanda sağlıklı yaşamı teşvik etme ve çevreye duyarlılık konularında önemli bir mesaj içeriyordu. Etkinlik boyunca, öğrenciler şehirlerinin sokaklarında pedallarken, gülümsediler ve Cumhuriyet'in kazanımlarını düşünerek bu özel yılı kutladılar. Aksaray halkı da bu enerjik gençleri alkışlarla karşıladı ve onlara destek verdi. Bu etkinlik, gençlerimizin Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmasını ve sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmesini sağlamak amacıyla düzenlendi. Öğrencilerimizin bu etkinliği coşkuyla karşılaması bizi gururlandırıyor.” Dedi.

 


Bu etkinlik, Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuyla kutlama ve genç nesilleri Cumhuriyet değerlerine bağlı kılma amacını taşıdı. Öğrenciler, bisikletleriyle 100 yıl boyunca kazanılan özgürlük ve bağımsızlık değerlerini kutladılar.

 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri