Aksaray'da 1'i yabancı uyruklu 3 uyuşturucu satıcısı yakalandı

Aksaray

Aksaray'da 1'i yabancı uyruklu 3 uyuşturucu satıcısı yakalandı

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticaretinin önlenmesi yönünde kapsamlı çalışmalarımıza devam ediliyor.

 Konu ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda, Merkez ilçe mülki sınırları içerisinde uyuşturucu madde imal ve ticareti yapan şahısların yakalanmasına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, 14 Şubat 2022 tarihinde İ.Ç., A.Ş. ve A.Ö. isimli şüphelilerin evlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda; (50) gr. metamfetamin, bir miktar kubar esrar, (1) adet hassas terazi, (8) adet uyuşturucu/uyarıcı hap, (5) adet uyuşturucu kullanma aparatı, (1) adet 7,65 mm. çapında ruhsatsız tabanca ve şarjör ile (3) adet 7,65 mm. fişek ele geçirildi.

Şüphelilerin yapılan sorgulamasında; İ.Ç. isimli şahsın “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti” suçundan, Afganistan uyruklu A.Ö. isimli şahsın da “Gece Vakti Konuttan veya İşyerinde Yağma” suçundan arandığı, ayrıca Afganistan uyruklu şahsın aranmasının olması sebebiyle başka bir Afganistan uyruklu şahsa ait “Uluslararası Koruma Kimlik Belgesi”ni kendi fotoğrafı ile değiştirerek “Resmi Belgede Sahtecilik” suçunu işlediği tespit edildi.

Şüpheliler gözaltına alınmış olup, adli makamlara sevk edilmiştir.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri