Aksaray'da 2019'da 184 metruk bina yıkıldı

Aksaray

 

Aksaray Belediyesi şehrin muhtelif yerlerinde insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların yıkımını sürdürüyor. Belediye ekiplerinin 2019 yılı içeresinde 184 metruk bina yıkımı yaptığı bildirildi. 

Aksaray Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, kent estetiğine uygun olmayan veya sahipleri tarafından kullanılmayan, terk edilmiş ve madde bağımlıları tarafından kullanıma uygun, güvenlik açısından da tehlike arz eden metruk binaların yıkımını sürdürüyor.

2019 yılı içerisinde şehrin muhtelif noktalarında 184 metruk binanın yıkımını yapan ekipler, yıkımların insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden binalara yönelik yapıldığını kaydettiler. Bazı yapıların ise mahalle sakinlerine rahatsızlık vermelerinden dolayı gerçekleştiği ifade edildi.

 

Mahalle muhtarlarıyla koordineli çalışma sergileyerek şehrin muhtelif yerlerinde metruk bina yıkımı yapan ekipler, mahalle sakinlerinin bu konuda taleplerini değerlendirmeye alıyor.

 

Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü Koordinesinde gerçekleşen yıkım işleri Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yürütülürken Zabıta ve Trafik Müdürlüğü ekipleri yıkım noktalarında gerekli güvenlik tedbirleri alıyor. İtfaiye Ekipleri de toz ve dumanın etrafa yayılmaması için tazyikli sulama yapıyor. Gerektiğinde Emniyet Müdürlüğünden de destek alınıyor. Metruk bina yıkımlarının yeni yılda da süreceği kaydedildi.



Anahtar Kelimeler: Aksaray' ' metruk yıkıldı
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri