Aksaray'da 20 milyonluk vurgun! 20 kişi gözaltına alındı

Aksaray

Aksaray'da 20 milyonluk vurgun! 20 kişi gözaltına alındı

 

Aksaray’da 2 ayrı şirket kurarak Bir araç muayene istasyonu adına adına telefon ve internet üzerinden randevu veren, karşılığında araç sahiplerinden 95 TL para tahsil ederek Türkiye genelinde binlerce kişiyi yaklaşık 20 milyon TL dolandıran 20 kişilik dolandırıcılık şebekesi Aksaray Emniyetinin operasyonuyla çökertildi.

Operasyon merkezde 2 ayrı şirkete yönelik gerçekleştirildi. Edinilen bilgiye göre, Aksaray’da 2 ayrı şirket kurarak 18 işçi alan Nazlı A. (36) ve Ferhat Y. (38) internet ve kurdukları çağrı merkezi üzerinden bir araç muayene istasyonu adına Türkiye’nin 81 ilinden randevular aldı.  Verilen randevular karşılığında 95 TL para tahsil ederek zorunlu olduğunu belirten şahıslar mail order aracılığıyla hem internetten hem de çağrı merkezi telefonlarından araç sahiplerinden 95 TL tahsil etti. Aksaray’da kurulan 2 şirket 2 elebaşı ve 18 personeliyle Türkiye genelinde binlerce araç sahibinden yaklaşık 20 milyonluk vurgun yaptı.

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi şikayetler üzerinden ulaştığı bilgiler doğrultusunda geniş çaplı araştırma ve inceleme başlattı. 3 ay önce şirket sahiplerini tespit ederek şirketleri ve dolandırıcılık çetesi lideri olan Nazlı A. ile Ferhat Y.’yi takibe aldı. Aylarca 2 şahsı ve beraberinde çalışın 18 personel ve şirketleri teknik ve fiziksel olarak takip eden ekipler 3 ayın sonunda yeterli delil ve bulgular üzerine operasyon için düğmeye bastı. Şafak vakti yüzlerce polisin katıldığı operasyonda Aksaray merkezdeki 2 ayrı şirkete eş zamanlı olarak operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 2 şirket sahibi ve 18 personel yakalanarak gözaltına alındı. Şirket sahibi 2 kişinin hesabında ve şirketlerde yapılan aramalarda 4 bin 80 Euro, 2 bin 300 dolar, 40 bin nakit para, 100 bin TL değerinde ziynet eşyası olmak üzere toplam 20 milyonun üzerinde para ele geçirildi. Şahısların banka hesaplarına el konuldu. Gözaltına alınan 20 şahıs sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne getirilirken olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri