Aksaray'da 300 Dekar Hububat Ekili Alan Yandı

Aksaray

Aksaray merkez incesu köyü-yenikent beldesi sınırında çıkan yangında toplam 300 dekar alanda hasat edilmeyi bekleyen hububat ve sulama boruları kül oldu.

Alınan bilgiye göre, Aksaray merkez incesu köyü-yenikent beldesi sınırında Mehmet Şahin'e ait buğday ekili tarlalarda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Köylüler traktörlerle yangına ilk müdahaleyi yaparken, ihbar üzerine Aksaray Belediyesi,Sultanhanı,Yenikent ve Taşpınar'dan çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışması sonrası yangın söndürüldü. Yangında 300 dekar ekili tarım arazisi ve sulama boruları kül oldu.

"Ekinle birlikte çiftçinin canı da yanıyor"

İncesu köyü muhtarı İsmail Uysal,Çiftçinin tohumu ektikten sonra hasada kadar geçen süreçte sel baskını, yağmur, dolu, yangın gibi doğa olayları ile mücadele ettiğini ifade ederek , "Küçük bir kıvılcım veya sigara izmariti  görüldüğü gibi yüzlerce dönüm ekili alanı kül edebiliyor. Bu köylerimizde çıkan yangınlar sadece ekinleri değil, üreticilerimizin canını da yakmış durumda. Başka üreticilerin canının yanmaması, emeklerinin boşa gitmemesi için yangına sebep olabilecek konularda herkes daha dikkatli olmalı"dedi.



Anahtar Kelimeler: Aksaray' Dekar Hububat Ekili Yandı
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri