Aksaray’da 5 gün sonra kar yağışı yeniden başladı

Aksaray’da 5 gün sonra kar yağışı yeniden başladı

Aksaray’da 5 gün sonra kar yağışı yeniden başladı


Aksaray şehir merkezinde 5 gün önce etkili olan kar yağışı yeniden etkili olurken, meteoroloji kar yağışının belirli aralıklarla gece boyunca devam etmesinin beklendiğini duyurdu. 


Aksaray şehir merkezinde yılın ilk kar yağışının ardından 5 gün sonra kar yağışı etkili oldu. Meteoroloji 8.Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son 3 günlük hava durumu tahminlerinde hafta sonu şehir merkezinde beklenen kar 5 günün ardından tekrar etkili olurken, meteoroloji 5 gün sonra etkili olan kar yağışının aralıklarla devam edeceğinin beklendiğini duyurdu. Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından hissedilen hava sıcaklığı 1 derece olarak görüldü.

 

Bugün itibariyle 5 günlük hava tahmininde bulunan meteoroloji Aksaray’da gece yarısından sonra hava sıcaklığının sıfırın altında seyredeceğini ve kar yağışının belli aralıklarla Salı gününe kadar devam edeceğini bildirdi. Aksaray için soğuk havanın kendisini Salı günü itibariyle eksi 11 dereceye kadar hissettireceği de tahmin edildi. 
Akdeniz Bölgesinden üniversite eğitimi için Aksaray’a gelen Mehmet Ali Günay (21), “Ben Akdeniz’den buraya üniversite okumaya geldim. Yani dedik ki her halde kış gelmeden bitti. Ama kış yeniden başladı. Çok şükürler olsun. Kar iyi yağıyor yani 2 gündür donuyoruz. Bugünlerimize şükür olsun. Çiftçilerimize bereket olsun inşallah, Allah’a şükür olsun” dedi. 
Motosikletli kurye Emircan Özata (19) ise “Geçen sene büyük bir kış yaşamıştık. Bu sene de o kadar büyük kış yaşayacağımızı düşünmemiştim. İşimizden dolayı biraz kötü yol şartlarından sıkıntı çekebiliyoruz ama yine de rabbime şükürler olsun. Ne kadar karda olsa ne kadar kışta olsa rabbime şükürler olsun” diye konuştu.



Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Perşembe 21.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri