Aksaray’da 61 aile koruyucu aile oldu, 86 çocuk aile ortamında yetişiyor

Aksaray’da 61 aile koruyucu aile oldu, 86 çocuk aile ortamında yetişiyor

Aksaray’da 61 aile koruyucu aile oldu, 86 çocuk aile ortamında yetişiyor

Koruyucu Aile Günü
 

Aksaray’da 61 aile koruyucu aile oldu. 86 çocuk aile ortamında yetişiyor.
 

Vali Aydoğdu’dan koruyucu ailelere: “Aksaray her zaman hayırda yarışıyor. Allah hepinizden razı olsun. Sizi yürekten kutluyorum”
 


 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü organizasyonunda Koruyucu Aile Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte koruyucu ailelerle bir araya geldi.  
 

 

Ailelerle görüşen Vali Aydoğdu; yürütülen uygulama kapsamında 86 çocuğa koruyucu aile olan anne ve babaları tebrik etti.  
 

 

Koruyucu ailelerin kendi evlatlarından ayırt etmediği koruma altındaki çocuklara annelik ve babalık yaptığını bunun kolay bir şey olmadığını ifade eden Vali Aydoğdu; “Bu manzarayı görünce gerçekten insan olarak çok duygulandım bilmenizi isterim. Sizi yürekten tebrik ediyorum, Allah hepinizden razı olsun. Bizi ayakta tutan çok önemli değerler var. Ama bence insanlar ikiye ayrılır. Bir, vicdanlı olanlar, bide olmayanlar. Sizler bu çocuklarımıza anne, babalık yapıyorsunuz. Onları kendi canınızdan biri olarak görüyorsunuz ve onların bütün dertleriyle dertleniyorsun. Bu kolay bir şey değil.” dedi.
 

 

İyilikler önce yapana bulaşır, onun ruhunu, kalbini bütün bünyesini tamir eder
 

Aksaray’ın hep hayırda yarıştığını vurgulayan Vali Aydoğdu konuşmasının devamında: “Bugün burada da inanılmaz güzel bir manzara var. O sözün aslı şudur; iyilikler önce yapana bulaşır. Onun ruhunu, kalbini, bütün bünyesini tamir eder. Şunu hiçbir zaman unutmayalım. İnsanlar gelirler, giderler. Hayat budur zaten ama iyilikler hiçbir zaman ölmüyor. Bizden sonrada yaşatacak. Biz bu dünyadan gittikten sonrada yaşayacak. Ben Aksaray Valisi olarak hepinizle gurur duyuyorum. Allah hepinizden razı olsun. Sayılarınızı arttırsın diyorum. Hepinizi yürekten kutluyorum.” dedi.
 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk’de yaptığı konuşmasında; 1961 yılında ilk defa koruyucu Aile başvurusunun kabul edildiğini Resmi Gazete de yayımlanan genelge ile 2021 yılından itibaren de Koruyucu Aile Günü olarak kutlama yapıldığını kaydetti.  
 

 

86 çocuk 61 sıcak aile ortamında yetişiyor
 

Aktürk Aksaray’da 61 ailenin yanında 86 çocuğun kaldığını çocukların bu sıcak aile yuvasında geleceğe hazırlandığını ifade eden Aktürk Aksaray’ın Türkiye Genelinde koruma altına alınan çocukların koruyucu aile yanına yerleştirme sıralamasında ilk 4 il içinde yer aldığını bildirdi.  
 

Yapılan konuşmaların ardından koruyucu ailelerin yanında kalan çocuklara çeşitli hediyeler takdim edildi. Koruyucu Aile Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, birim amirleri ile koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.  
 


 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri