Aksaray'da 900 yetim destekleniyor

Aksaray

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | Aksaray gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü vesilesiyle Aksaray'lı yetim çocuklar için yaptıkları faaliyetler ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yayınladı. Dernek Başkanı Şenol Korkmaz açıklamasında şunları söyledi:

"Değerli Hemşehrilerim, Kıymetli Basın Mensupları;
15 Ramazan (Salı) Dünya Yetimler Günü

Kıymetli bağışlarınızla ve gönüllü kardeşlerin çabalarıyla Aksaray'ımızda yetim yavrularımız maddi ve manevi olarak sürekli desteklenmektedirler. Bu vesileyle iyilikte izi olan herkese minnettarız.

İHH tarafından İslam İşbirliği Teşkilatına yapılan teklif ile her Ramazan ayının 15. günü Dünya Yetimler Günü olarak idrak edilmeye başlandı. İHH olarak yetim projesi kapsamında özel çocuklarımızı aylık 125₺ ile her ay düzenli olarak desteklemeye başladık. An itibariyle dünya genelinde desteklenen yetim sayısı 112.000e ulaşmıştır.

AKSARAY'DA 900 YETİM DESTEKLENİYOR


Proje kapsamında 257 çocuğumuza burs vererek yaşları tutmayan ağabey ve ablalarını da dahil ettiğimizde bu sayı 900e kadar çıkıyor. Burs almayan yetimlerimize bayramlık, okul ihtiyaçları, vb yardımlarla yardımcı oluyoruz.

EĞİTİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ


Özel emanet olarak kabul ettiğimiz yetimlerimizi kendi evlatlarımızdan hiçbir zaman ayırt etmedik. Bu minvalde eğitimlerini çok önemsiyor ve her türlü desteği sunmaya gayret ediyoruz. Özel okullarda ücretsiz okuyan çocuklarımız mevcut. Özel kurslara giden çocuklarımıza imkanlar ölçüsünde yardımcı oluyoruz. Bilim Merkezinde çocuklarımız için bir ekip kuruldu, bilimsel ve teknolojik araştırma ortamları oluşturuyoruz. Üniversiteye hazırlanan gençlerimize gönüllü bir kardeşimiz uzaktan eğitim koçluğu hizmeti veriyor. Bütün bu çabalar çocuklarımızın geleceğe emin adımlarla hazırlanmaları içindir.

TABLET HEDİYESİ

Covid_19 salgını ile uzaktan eğitim sürecine girdiğimiz sıkıntılı süreçte yetimlerimizin eğitimi aksamasın diye tablet hediye ettik. 

BAYRAMLIK HEDİYESİ
Her yıl geleneksel hale gelen ve bir iş adamı tarafından karşılanan bayramlık kıyafet desteği devam ediyor. Her yıl yaklaşık 1000 çocuğumuzu sevindiriyoruz.

YETİM AİLELERE SÜRPRİZLERİMİZ VAR
Pandemi nedeniyle geleneksel iftar programı yapılamadığı için yetim ailelerimize tahinli pide, kumanya yardımı ve mini hediyeler takdim edilecek. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur.

YETİM BİRİMİMİZ ÇOCUKLARIMIZLA YAKINDAN İLGİLİDİR

Yetim Birimi yetkililerimiz sürekli çocuklarımızın durumlarıyla yakından ilgilenmektedirler. Hanım gönüllülerimiz anneleri belirli aralıklarla telefonda arayarak durumlarını ve taleplerini dinleyip, gereken yapmaktadırlar. Genç gönüllülerimiz çocuklarımızı yalnız bırakmıyor, sürekli onları mutlu etmek için çaba sarf ediyorlar. 

HER TÜRLÜ YARDIMI SUNUYORUZ 

Ramazan kolisi, Adak Kurbanı, kışlık yakacak, ev tadilatı, eşya yardımı, vb her türlü yardımda yetim ailelerimize öncelik tanıyoruz. 

İFTARLIK DAĞITIYORUZ

Hanım gönüllülerimiz bu Ramazan'da da çok ihtiyaç sahibi yetim aileler, engelli ve yaşlı ailelere iftarlık dağıtıp, hayır dualarını alıyorlar. 

YETİM KOORDİNASYON MERKEZİ
Yetim, öksüz ve kimsesiz çocuklarımızın rahatlıkla gelerek vakit geçirebilecekleri bir mekan oluşturduk. Gençlik ve Spor Bakanlığına yaptığımız başvurunun onaylanması ve Aksaray Belediyesi işbirliğinde şehrimizin ilgiye ihtiyacı olan çocuk ve gençlerine huzur dolu bir ortam sunmak istiyoruz. Merkezimizi yakında hizmete sunacağız.

312 YETİM DOSTU
An itibariyle 312 yetim dostu hayırsever özel çocuklara destek sunmaktadırlar. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ederiz.

HEDEFİMİZ 1000 YETİMİ DESTEKLEMEK
Kadirşinas halkımızın destekleriyle desteklenen yetim sayısını 1000e yükseltmek istiyor, bu bağlamda desteklerinizi bekliyoruz.

 

ÖZEL TEŞEKKÜR
Kıymetli Kardeşler;
Yetimlerin sahibi Allah'tır. Bizler olsak da olmasak da Allah onları yalnız bırakmayacaktır. Lakin, bizler de bu iyiliğe dahil olursak, Rabbimizin rızasını kazanabiliriz temennisiyle bu ulvi faaliyetleri icra ediyoruz. Yetimlerimizi geleceğe hazırlamada bizlerden desteklerini esirgemeyen hayırseverler, kamu kurumları, gönüllülerimiz ve basın mensuplarımıza teşekkürü bir borç biliriz. İyiki varsınız, İyiki İyilik Var. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz. 



Anahtar Kelimeler: Aksaray' yetim destekleniyor
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri