Aksaray'da adliye çıkışında kardeşini tüfekle öldürdü

Aksaray

Aksaray'da adliye çıkışında kardeşini tüfekle öldürdü

Aksaray Adliyesi'nde miras davası görülen  Muammer Ç. (56) ile kardeşi Mustafa Ç. (53) arasında, mahkeme çıkışı adliye otoparkında  tartıştı.Tartışmanın büyümesiyle Muammer Ç, aracından aldığı  pompalı tüfekle kardeşi Mustafa Ç'nin aracına 7 el ateş etti

Vücuduna mermilerin isabet ettiği  Mustafa Ç, ağır yaralandı.Sağlık ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan ğır yaralanan Mustafa Ç. hayatını kaybetti.
Muammer Ç, adliye otoparkında  gözaltına alındı.

2 Nisan 2021'de aynı ailede miras yüzünden kavga çıkmış Cemal Ç. (90) bıçakla, çocukları Muammer, Mustafa, Gülsever ile gelini Döndü ve damadı Süleyman Ç'yi yaralamıştı. Gelin Döndü Ç, hayatını kaybetmişti.


Olay, Laleli Mahallesi 4565 Sokak 10 numaralı ikamet önünde yaşanmıştı. 89 yaşındaki Cemal Ç., gelini Döndü Çınar (45) ve yeğenleri Muammer Ç. (52), Süleyman Ç. (18), Mustafa Ç. (55) ve Gülsever E. (65) ile miras paylaşımı için evlerinde buluştu. Mirasın paylaşımını konuşurken taraflar arasında paylaşım tartışması çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, evdeki kavga sokağa taştı. Sopa ve bıçakla yeğenleri ve gelinine saldıran 89 yaşındaki Cemal Ç. gelini olan Döndü Çınar ile Süleyman Ç. ve Muammer Ç.’yi bıçaklayarak yaraladı. Hızını alamayan yaşlı adam Mustafa Ç. ve Gülsever E.’yi bastonuyla darp ederek yaraladı. Mahalle sakinleri tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine haber verildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri kavgayı ayırırken, 112 Acil Yardım ekipleri de yaralıları Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırdı. Burada tedavi altına alınan yaralılardan gelin olan Döndü Çınar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri